top of page

Всеукраїнський  день прибирання

    Поки російські окупанти намагаються забрати у нас незалежність, суверенність, нищать нашу спадщину та природу, ми, українці - незламні і продовжуємо боронити свою державу, кожен на своєму фронті. Військові захищають Україну на передовій, медики рятують життя, правоохоронці підтримують порядок, волонтери забезпечують гуманітарні місії, громадяни об'єднують зусилля і разом тримають екологічну оборону. Комунальний заклад «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» Запорізької обласної ради приєднався до Всеукраїнського дня прибирання під гаслом «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!», з дотриманням карантинних норм та обмежень воєнного часу, враховуючи норми безпеки та географічні особливості нашого Запорізького краю.

Всесвітній  день захисту тварин

kisspng-dog-walking-pet-sitting-cat-paw-black-dog-5b59700e8c7e45.8265517115325880465755.pn

     Щороку 4 жовтня у світі відзначають Всесвітній день тварин, спрямований на привернення уваги людства до прав тварин та їх добробуту.

     З нагоди відзначення цього свята здобувачі освіти КЗ «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа- інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР взяли участь у фотоконкурсі «ВусоЛапоХвіст». Учні представили фотографії домашніх тварин, про яких вони піклуються, доглядають, дарують їм любов та турботу.

Дякуємо всім учням, які прийняли участь, за творчість, активність та креативність!

Бережімо братів наших менших!

Візьму я в руки хліб духмяний,

Він незвичайний, він святий.

Вібрав і пісню й працю в себе

Цей хліб румяний на столі

Йому до ніг вклонитись треба,

Він скарб найбільший на землі.

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ХЛІБА

14 жовтня - День захисників  та захисниць України

 

          14 жовтня Україна щорічно відзначає чотири свята: День захисників і захисниць України, День українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці, День створення УПА.

          Цього урочистого дня повертаємось пам’яттю до грізних і незабутніх сторінок минулого. Це свято спільне і для сивочолих ветеранів, і для тих, хто нині знаходиться на бойовому посту. Свято, яке уособлює мужність і героїзм оборонців та визволителів рідної землі на всіх етапах її історії.

Шановні захисники України! Ваша щоденна праця – це великий внесок у процвітання Батьківщини.

            Ви - ті, хто завжди стоїть на сторожі нашого спокою та благополуччя. Ви - ті, хто не боячись, вступає в бій за першим покликом своєї країни, ті, хто широкою спиною закриває від усіх негараздів.

         Нехай прозвучать для вас сьогодні слова подяки просто за те, що ви є!

Міцного вам здоров’я, щастя, досягнення поставлених цілей, родинного щастя, сімейного затишку, козацького здоров’я, невичерпної енергії і миру! 

За нашу рідну Україну,

Що зберегли за всі віки –

Низький уклін і тричі

“СЛАВА!” Українські захисники!

1641962669_3-damion-club-p-ukrainskii-fon-3.png

Всесвітній день хліба (World Bread Day) відзначається щорічно 16 жовтня. Свято було засновано у 2006 році з ініціативи Міжнародного союзу пекарів і пекарів-кондитерів. Хліб один з найпопулярніших продуктів у світі, без якого, мабуть, не обходиться жоден день нашого життя. Тому не дивно, що у нього є своє свято .

Учні КЗ "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа інтернат І-ІІІ ступенів " ЗОР долучилися до святкування та

підтримали збереження родинних традицій, випічки хліба який гуртує і зміцнює рід.

 

Всесвітній день доброти

13 листопада у світі відзначається Всесвітній день доброти. День доброти – чудова можливість знайти час на хороші вчинки для людей та тварин. Добро врятує світ та з’єднає народи, тому що воно закладене в людській природі, саме тому робити гарні вчинки може кожен. Творити добро зовсім не важко, але в результаті люди наповняться співчуттям та добротою один до одного.

От і ми спробували додати декілька краплинок щастя, від друзів наших менших, у світовий океан добра. Допомогли меблями ветеринарній клініці "Добродій". Щасливі песики матимуть теплі місця.

Screenshot_1.png

Всесвітній день дитини

Щороку 20 листопада відзначається Всесвітній день дитини – свято взаєморозуміння та підтримки діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей зі всього світу. У цей день в 1989 році була підписана "Конвенція про права дитини", яка визначила, що дітям для повноцінного розвитку і щасливого життя необхідно рости в сім'ї, в атмосфері любові, підтримки і взаєморозуміння.

 

З нагоди відзначення Всесвітнього дня дитини в   школі  було організовано конкурс на кращий малюнок серед учнів 1-11 класів "Ми і наші права" . Діти з великим задоволенням та захопленням малювали своє бачення тематики свята, в результаті чого було визначено кращі малюнки.
Переможці конкурсу отримали грамоти.

Фотоконкурс "Чарівна мить"

Нині осінь нас чарує,

Неповторна, чарівна,

Різні барви нам дарує

І дивує нас вона. Усе наше життя сповнене чарівними моментами, які можна передати за допомогою фотографії. Під час осінніх канікул учні прийняли участь у цікавому фотоконкурсі "Чарівна мить". Саме фото передало всю красу природи та дитячу любов до неї. Дякуємо усім учням за участь.

Kartinki_pro_osennie_listya_na_prozrachnom_fone_2_31042637-1024x545.png

День Гідності та Свободи 

     21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи, у який вшановують громадянський подвиг, патріотизм і мужність людей, що виступили на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору під час подій Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013-2014 років. Ці доленосні події згуртували весь український народ навколо високої мети – відстоювання незалежності України, її стабільного розвитку в європейському співтоваристві, досягнення гідного рівня життя.

      З нагоди цього свята  лідери учнівського самоврядування взяли участь у патріотичному флешбомі «Вільні творять майбуття».

Відзначаючи День Гідності та Свободи, ми сповнені гордістю за наших співвітчизників, які понад усе цінують свободу і гідність та продовжують боронити незалежність України від зовнішньої агресії.

Слава Україні! Героям слава!

Дня української писемності та мови

Як нема без зірок небозводу,

Як блакиті без сонця нема,

Так і мови нема без народу,

І народу без мови нема.

    9 листопада учні нашої школи   взяли учать у відзначенні Дня української писемності та мови. Це свято спрямоване на підтримку рідної мови, привернення уваги до проблем української мови, її вивчення та розвитку, її популяризації та водночас демонстрації краси та багатства. За час війни кожен з нас ще більше зрозумів, наскільки важливо плекати, розвивати та збагачувати нашу рідну. Любіть, шануйте і бережіть українську мову – вона наш генетичний код

Ті чорні дні голодомору,

Мов рана, що не заживає,

Вони крізь час тривожать душу,

І спокою вона не має…

 

   Одна з найстрашніших сторінок в історії України – Голодомор, який призвів до небачених безневинних жертв. Кожну четверту суботу листопада ми вшановуємо пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років. Саме його нині називають геноцидом українського народу.

    25 листопада учні  долучились до акції "Незабудка пам'яті". Ці квітки, виготовлені дітьми власноруч, вже давно стали символом пам'яті та скорботи за невинними жертвами голодоморів. Також у нашій школі відбулася акція "Запали свічку пам'яті", в якій взяли учать учні та педагоги школи.

Запрошуємо усіх приєднатися до Всеукраїнської акції «Запали свічку пам'яті». Не забутьте в суботу, 26 листопада, поставити на підвіконня запалену свічку за всіх жертв голодоморів, як символ пам’яті і тепла наших сердець, у яких генетично закладена велич українського духу та сили волі.

День пам`яті голодомору в Україні

95194228_95173430_svecha.png

ДЕНЬ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ

       

      КЗ «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа – інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР щиро вітає всіх захисників, які виборюють право жити під мирним небом.

      Дорогі наші захисники! Прийміть найщиріші слова привітання з нагоди Дня Збройних Сил України! Бажаємо Вам миру та злагоди, віри у перемогу, міцного здоров’я, військової вдачі, впевненості у своїх силах, нескінченної енергії, мужності та відваги. А головне - повертайтесь живими!!!

     6 грудня ми відзначаємо День Збройних сил України. Це, насамперед, свято на честь тих, хто нині захищає територію нашої країни від ворогів, піклується про безпеку та зміцнення Української держави.
     Це свято хоробрих військовослужбовців, завдяки незламному духу яких, наша країна досі лишається суверенною незалежною державою.
                   Не цурайтесь хустинок, дівчата.
                   Що ж ви носите тільки шапки?
                   На хустки Україна багата,
                   І цвітуть ще на них бережки.
        7 грудня в Україні відзначають Всесвітній день української хустки. Це неофіційне свято, яке з’явилося 2019 року, покликане об’єднати жінок різних професій, віку та національностей для збереження українських традицій.
     З цієї нагоди колектив нашої школи  приєднуються до флешмобу «Зроби фото з українською хусткою».
       Запрошуємо усіх приєднатися до флешмобу, адже хустка – це символ нашого народу, оберіг, який символізує любов і свободу, вірність традиціям і патріотизм.

ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ХУСТКИ

ДЕНЬ СВЯТОГО МИКОЛАЯ

     

    Учні КЗ "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа - інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР бажають всім гарних свят. Нехай Святий Миколай завжди йде з вами поруч по життю, оберігає від будь-яких негараздів, допомагає долати труднощі, дарує надію та вселяє впевненість, що все у житті у вас складеться якнайкраще. Нехай це світле свято подарує вам багато добрих посмішок, щедрих подарунків та неймовірних чудес.

      З Днем Святого Миколая!!!

З початком зими приходять очікувані свята та розваги.
Перше свято, якого з нетерпінням чекають не лише діти, а й дорослі – це день Святого Миколая. Кожен щиро вірить, що добрий покровитель допоможе здійснити найзаповітніші мрії, принесе подарунки та солодощі.

РІЗДВЯНА КОЛЯДА

 

У нас, в Україні, магія різдвяних днів нерозривно пов’язана і з численними традиціями, серед яких одне з найважливіших місць займають колядки.

Коляда, переходячи з покоління в покоління, є святим джерелом, яке наповняє людські серця щедрістю і добротою. Напередодні свята, шкільне самоврядування

ініціювало челендж Різдвяної колядки серед учнів нашої школи. Вважається, що привітання, які прозвучали в це священне свято, обов'язково збудуться.

Вітаємо усіх з Різдвом Христовим!

Бажаємо вам світла і великої радості! Нехай у вашому житті панує мир, спокій і добро!

Різдво для християн західного обряду – одне з найбільш очікуваних свят. Святкують Різдво Христове 25 грудня.

Це один із найважливіших днів у році, який прийнято зустрічати в колі сім'ї.

«На допомогу зимуючим птахам!»

Зима прекрасна пора року, але, на жаль, не для всіх. Це тяжкий час для птахів, бо взимку їм дуже голодно. І хоч снігу цієї зими ще немає, пташки потребують нашої допомоги. Учні  долучилися до Всеукраїнської акції "Годівничка" під гаслом «На допомогу зимуючим птахам!» Дякуємо дітям, які не залишилися байдужими до долі пташиного царства.
Відтепер у новеньких «пташиних їдальнях»
пернаті зможуть поласувати різноманітними смаколиками від школярів.

Давайте разом турбуватися про птахів узимку!

         16 січня - День пам'яті Кіборгів.

     З метою вшанування пам’яті захисників, які тримали оборону Донецького аеропорту з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року під час війни на сході України в КЗ "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР були проведені тематичні бесіди та інформаційні години. Учні переглянули документальні фільми та відеоролики про українських Кіборгів, які здійснювали оборону Донецького аеропорт. Ніколи не забудемо силу, героїзм, відчайдушне прагнення “Кіборгів” захистити Україну та її громадян. Подвиг наших захисників назавжди залишиться не лише в історії, а й у серцях всіх нас. Вони витримали – не витримав бетон!

День пам'яті Кіборгів

1.jpg

День Соборності України

      Щороку 22 січня в Україні традиційно відзначається День Соборності України. В цей день наш народ із вдячністю згадує тих героїв, які боролися за об'єднання всіх національно-демократичних сил, хто словом і ділом намагався відродити незалежну соборну Українську державу.

    До Дня Соборності України в КЗ «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР було проведено низку заходів:

• експозиція у шкільній бібліотеці «День Соборності України»;

• поетичний флешмоб «Я люблю Україну»;

• конкурс малюнків «Україна єдина»;

• виховні години «Моя Україна – соборна і вільна».     

У День Соборності головною традицією є побудова «живого ланцюга», яка символізує єдність українців та українських земель. Лідери учнівського самоврядування школи організували символічний «ланцюг єдності», підтримуючи та шануючи традиції нашої країни, і вкотре довели – Україна єдина!

      Проведені заходи посилили віру в те, що територіальна цілісність нашої Батьківщини навіки залишатиметься непорушною. Ми ще більше упевнилися, що Україна – єдина країна.

ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОКОСТУ ТА ГЕРОЇВ КРУТ

Кажуть, що минуле не належить нікому. Воно-надбання нинішніх і майбутніх поколінь, бо саме вони повинні винести з нього всі найсерйозніші уроки, щоб подібні людські трагедії не повторилися. Ніде і ніколи!

З метою збереження національної пам’яті, формування патріотичних почуттів в останній тиждень січня для здобувачів освіти  пройшли виховні заходи до Дня пам’яті жертв Голокосту та Дня пам’яті героїв Крут .

Ми повинні пам’ятати подвиг усіх, хто боровся за мир на нашій землі. І пам’ятати ті страшні уроки історії, аби більше не допустити таких трагедій.

Мир і злагода – це головне, що нам потрібно сьогодні. Пам’ятаючи про ці страшні трагедії минулого, ми з надією дивимося в майбутнє і віримо в нашу державу!

День Державного Герба

 

Вже багато століть герб єднає українців та надає сил. Український тризуб уособлює для нас зв'язок поколінь, прагнення українського народу до власної державності, соборності та незалежності. Наш тризуб об'єднує всіх українських воїнів-патріотів, які сьогодні захищають наш суверенітет і територіальну цілісність України.

З метою виховання патріотизму , любові і пошани до державної символіки нашої країни в КЗ «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа- інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР проведено виховні заходи, конкурс малюнків.

Вітаємо усіх українців із цим визначним днем! Шануймо державні символи! І нехай Державний Герб несе українському народу Перемогу! Слава Україні!

Україна понад усе!

19 лютого в нашій країні відзначають День Державного Герба.

Саме в цей день 1992 року Верховна Рада України затвердила своєю Постановою Державний Герб незалежної України. Ним став золотий Тризуб на синьому щиті.

bottom of page