top of page

НОВИНИ І ЗАХОДИ

    Цікаво і неповторно пройшло свято Першого Дзвоника. Першокласників до своєї родини гостинно приймали учні та вчителі, адміністрація навчального закладу. Першачків привітала і відразу взяла під своє крило їх перша вчителька Братковська Марина Миколаївна. 

      Директор школи Гончаренко Наталя Іванівна урочисто привітала всіх присутніх зі святом. Подарувала теплі приємні слова учням, батькам та працівникам, які доклали максимум старань та зусиль для підготовки школи до нового навчального року.   З вітальним словом до школярів звернулися почесні гості: Семенков Єгор Олександрович – І-ий заступник голови Запорізької обласної ради, Григоренко Дмитро Андрійович – голова центрального комітету незалежної професійної спілки працівників прокуратури Запорізької області, Кавун Анастасія Вікторівна – виконуюча обов`язки начальника відділу роботи з кадрами прокуратури Запорізької області, Зайцев Олександр Миколайович – депутат Вільнянської районної державної адміністрації, - та подарували учням 1-го класу подарунки. Діти школи віддячили душевними піснями, запальними танцями. Особливим сюрпризом став флешмоб від педагогів нашого закладу.

Вітаємо всіх  із цим визначним днем, адже знання є невід’ємною частиною життя будь-якої людини. Не має значення скільки класів чи семестрів Ви провчились,

 здобуті знання завжди залишаться з Вами.

Перше вересня - День знань!

Якорь 1

Конкурс-фестиваль "Краси та добра"

 З 10 по 12 вересня 2017 року БФ «Майбутнє України»  організував в м. Чернівцях  фестиваль «Краси та добра» . Благодійний конкурс краси для дітей з інтернатів з 11 регіонів України  - «Міс  Майбутнє  України  Незалишені»!

В якому прийняла участь учениця 9 класу Жекова Софія і отримала титул «Міс Неповторність». Мета фестивалю – привернути увагу громадськості до соціальних потреб дітей- сиріт, позбавлених батьківського піклування, збільшення усиновлення дітей, а також популяризація таких явищ як благодійність та філантропія загалом. Організаторами даного дійства виступають: media портал «Geometria», модельна агенція «ShowTime» в рамках святкування 8 річниці та благодійний фонд «Я Майбутнє України»

Якорь 2

Всеукраїнський олімпійський урок

22 вересня 2017 року в школі-інтернаті пройшов Всеукраїнський олімпійський урок з метою залучення дітей до занять спортом, формування у них мотивації до здорового способу життя та поширення ідей олімпізму. Протягом дня проводились змагання серед учнів 1-4, 5-8 класів. Учні 9-го та 11-го класів допомогали вчителям фізичної культури (Верещак С.В., Жданов В.М., Синюк І.В.) у підготовці та проведенні спортивного заходу. Вихованці школи спробували свої сили у різних естафетах, міні-турнірах, виконували фізичні вправи з олімпійських видів спорту. Кожна команда була нагороджена грамотою за активну участь у спортивних іграх та відзначена у певній номінації.

Якорь 3

Патріотичний концерт «АТО – Ангели Тебе Оберігають»

      Театралізований патріотичний концерт «АТО – Ангели Тебе Оберігають» відбувся 27 вересня 2017 року  в концертній залі ім. Глінки. Виставу із захопленням зустрічали вже кілька міст України. Однією з головних рис концерту стала документальна точність і повнота, з якою відображені події у сценічному творі трупи, у якій працюють справжні патріоти України та небайдужі до сучасності митці. Автор ідеї та режисер-ветеран АТО Ігор Кирильчатенко використав різні історичні та сучасні документи і відеоматеріали, промови і вислови сучасників-героїв АТО та жителів України.

    Два головні герої цієї багатопланової вистави – народ і Україна, з’єднані спільними думками, почуттями, ідеями, прагненнями і діями. Утвердження цієї непорушної єдності, розкриття історичної величі та могутньої перетворюючої сили Революції Гідності та АТО – головне надзавдання поліфонічного режисерського рішення, постановочна структура якого насичена численними літературними фрагментами, віршами, піснями, пластичними замальовками, відеорядом, вихопленими з сучасного життя деталями, виразними постатями багатьох персонажів.

Якорь 4

Вітаємо з Днем вчителя!

Бажаємо вам міцного

здоров’я, щирої радості,

безхмарних благословенних днів,

творчої наснаги, нових

педагогічних звершень!

Якорь 7

Кожна нація, кожен народ має свої звичаї, що виробилися протягом багатьох століть і освячені віками. Звичаї - це обличчя народу, подивившись в яке ми відразу можемо дізнатись, що це за народ. 
Державна циркова компанія України та Запорізький державний цирк презентували національний цирковий проект "Козацькі забави". Ця програма знайомила глядача зі звичаями та культурою нашої країни. 

Протягом вистави діти познайомилися з різноманітними жанрами циркового мистецтва,

пов'язаними однією лінією.
Вони побачили веселих, спритних акробатів на батуті, ігри на першах. Свою силу і вправність продемонстрували юні артисти силового жонгляжу з гірями. Важливе місце у програмі зайняли і мотиви кохання (повітряна гімнастка на полотнах), ворожіння дівчат про весілля у ніч на Івана Купала.

Також у програмі приймали участь дресировані тварини.

Національний цирковий проект

"Козацькі забави"

Якорь 5

Знайомство зі шкільною бібліотекою

  Нещодавно до нашої бібліотеки завітали  дошкільнята групи "Золота рибка", які в майбутньому стануть читачами бібліотеки. Вихователь Кривошей І.О. та бібліотекар Ковальова О.С. провели для дітей екскурсію "скарбницею знань". Метою їхнього візиту було знайомство з казковими героями, читання казки «Петушок – солнца красного дружок» В. Письмака. Діти завітали в оселю казок, з цікавістю розглядали книжкові виставки та слухали розповідь бібліотекаря.

 Основні спільні завдання бібліотекаря та вихователя – це розвиток у дітей інтересу до книги, бажання слухати, говорити про прочитане і правильно розуміти його, виховувати охайність у поводженні з книгою, показати місце, де знаходиться бібліотека, і надати перші поради як користуватися бібліотекою у подальшому. 

Якорь 6

Всесвітній День Миру

Мир на землі — це затишок і тиша,

Це сміх дитячий і душі політ!

Коли поет чарівні вірші пише

Про незвичайний, дивовижний світ.

Мир на землі — це росяні світанки,

Краса і творчість, пісня у гаях.

Мир на землі — це вечори і ранки

Із радістю і щастям у серцях.

      Всесвітній День Миру 21 вересня 2017 року відзначили учні школи-інтернату, приєднавшись до акції «Голуб миру». Виготовлення паперових голубів, малюнки на асфальті.

    В рамках заходів з нагоди відзначення Міжнародного Дня миру в закладах освіти були проведені виставки малюнків «Мир очима дітей», виховні години, уроки Миру, мета яких – пропаганда миру і толерантності, дотримання принципів гуманності, свободи, добра і поваги.

Якорь 8

Благодійний фестиваль "Мама+Я"

24 вересня на території парку відпочинку «Дубовий гай» відбувся Благодійний фестиваль для дітей – сиріт

«Мама+Я», який готувався силами меценатів і волонтерів, та проходив за підтримки влади міста Запоріжжя.

У фестивалі брали участь діти з дитячих будинків, шкіл – інтернатів, дитячих будинків

сімейного типу та прийомних сімей.

Учні 6 класу під керівництвом вихователя Остапець Л.Ф. та учениця 5 класу - Роліна Влада під керівництвом музичного керівника – Білик О.П. приймали участь та отримали сертифікат на безкоштовну участь

в Міжнародному фестивалі «Усі зірки Галактики», диплом учасника фестивалю та цінні подарунки.

Свято пройшло в дружньому та позитивному настрої з частуваннями і подарунками.

ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦІВ!

Якорь 9

Посвята в першокласники

Запрошуємо вас, дорогі першокласники, помандрувати просторами Царства Знань...

   27  жовтня 2017 року в нашій школі-інтернаті відбулося свято посвяти учнів 1-го класу у школярі. Уже традиційно  діти беруть участь в урочистій посвяті. Святкову музично-розважальну програму для малечі готує діюче шкільне самоврядування із залученням до організації учнів перших класів та вихователів.

   Першачки розповідали вірші, виконували пісні та танцювали. Оцінили свято і батьки, кажуть дітям це на користь, адже окрім того, що вони вчаться та розвиваються, ще й весело проводять час.

   Після усіх етапів посвяти малеча отримала посвідчення Першокласника, які засвідчують їхній статус, тепер уже справжніх першокласників.

Гуманітарна допомога від Міського центру допомоги

Останні два роки комунальний заклад "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" Запорізької обласної ради співпрацює пліч-о-пліч з Благодійним Фондом "Міський центр допомоги" під керівництвом Суліми Тетяни Іванівни. Кожен їх приїзд до школи-інтернату не відбувається без подарунків. Ось і сьогодні 06.10.2017р.,  вони завітали до нас з гуманітарною допомогою. Щиро дякуємо за співпрацю, сподіваємося, що наші дружні стосунки

будуть продовжуватися і надалі.

Якорь 10
Якорь 11

Міжрегіональний конкурс патріотичної пісні та поезії «Слався, рідна Україно»

28 жовтня 2017 року у Запорізькому національному університеті проходив Міжрегіональний конкурс патріотичної пісні та поезії «Слався, рідна Україно», учасниками якого стало близько 65 талановитих співаків та читців Запорізького краю.

Гідно представили себе на конкурсі учні комунального закладу «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» Запорізької обласної ради: учениця 4-Б класу Самохіна Каріна з піснею «Моя країна»,  

учениці 5 класу з піснею «Донечка України»,  учні 6 класу з піснею «Вперед українці, вперед!» та

учні 2–А класу з піснею «Ми всі діти українські».

       Самохіна Каріна була нагороджена дипломом лауреата ІІІ ступеня, лауреат 1-го міжрегіонального конкурсу патріотичної пісні та поезії «Слався, рідна Україна» серед вокалістів. Ансамбль «Веселка»,  учениці 5 класу були нагороджені дипломом лауреата ІІ ступеня лауреат 1-го міжрегіонального конкурсу патріотичної пісні та поезії «Слався, рідна Україна» серед вокалістів. Ансамбль «Промінчики»,  учні 2-А та учні 2-Б класів були нагороджені дипломом учасника лауреат 1-го міжрегіонального конкурсу патріотичної пісні та поезії «Слався, рідна Україна». Ансамбль «Домісоль», учні 6-го класу були нагороджені дипломом учасника лауреат 1-го міжрегіонального конкурсу патріотичної пісні та поезії «Слався, рідна Україна».

       Вітаємо і бажаємо творчої енергії та натхнення, наполегливості, віри в себе, бадьорості духу та  яскравого зіркового шляху на пісенному небосхилі. Пишаємось вами!

Якорь 12

На запрошення керівництва РБФ "Лайф Інтернешнл" 05 жовтня 2017 року наша футбольна команда 

відвідала міжшкільний турнір з футболу, який відбувся в м. Харкові, та зайняла ІІІ місце серед шкіл-інтернатів.

Вітаємо переможців!

Міжшкільний турнір з футболу у м. Харкові

Якорь 15

В нашому навчальному закладі було проведено позакласний виховний захід "Hallowen Party".

Мета проведення: познайомити дітей з традиціями країни, мова якої вивчається, розвивати у дітей комунікативну компетенцію, навички говоріння та виступу на публіці, формувати вміння працювати в команді та підвищити мотивацію до вивчення англійської мови. Діти із задоволенням брали участь в конкурсах, грали, танцювали та веселилися.

Захід підготували вчителі англійської мови: Великодна А.О. та Александрова Г.І.

Х Міжнародний фестиваль мистецтв "Дивосвіт"

       З 08 по 11 листопада 2017 року у Запоріжжі пройшов Х Міжнародний фестиваль мистецтв «Дивосвіт». Мистецьке свято організували Департамент культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, Департамент освіти і науки, Запорізький обласний методичний центр культури і мистецтва, Запорізьке обласне відділення Всеукраїнської національної музичної спілки, громадська організація «Світ очима дітей».

 Міжнародний благодійний фестиваль талантів «Дивосвіт» — культурно-мистецький соціально важливий інтеграційний проект, який уже 10 років проводиться для популяризації української дитячої та молодіжної культури як на національному, так і міжнародному рівнях. 

   Цього року «Дивосвіт» зібрав понад 1500 учасників різних жанрів та стилів. У фестивалі взяли участь аматорські та професійні вокальні, танцювальні, інструментальні, циркові, театральні колективи та сольні виконавці віком від трьох років. Фестивальний конкурс проводився у таких номінаціях: солісти, оркестри, хори. Серед запрошених також були театри, театри моди, читці, юні циркові артисти, народні майстри та композитори.

     Конкурсні заходи тривали до 11 листопада і завершилися у Запорізькому академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені В.Г. Магара гала-концертом Х Міжнародного фестивалю мистецтв «Дивосвіт».

Якорь 13
Якорь 14

Щорічно у нашій школі-інтернаті проводиться Всеукраїнський спортивно-масовий захід "Олімпійське лелеченя", засновником якого є Національний олімпійський комітет України. Захід спрямований на реалізацію одного із важливих напрямів діяльності Міжнародного олімпійського комітету - заохотити дітей та молодь всього світу долучитись до спорту, сприйняти його філософію, жити за олімпійськими цінностями - дружби, досконалості та взаємоповаги, а також залучити їх

до здорового способу життя.

17 листопада 2017 року учні 5-6 класів взяли участь у

І (загальношкільному) етапі змагань. Захід підготувала вчитель фізичної культури: Верещак С.В.

"Олімпійське лелеченя - 2017"

Якорь 17

Свято Осені "Осінній красі радіють усі!"

Осінь – чарівна пора року. Все навкруги таке барвисте! Як гарно зливаються в одну мелодію її барви. Учні нашої школи взяли активну участь у проведенні загальношкільного свята Осені, яке відбулося 16 листопада за темою "Осінній красі радіють усі". Під час заходу у залі панувала дружня і схвильована атмосфера, тому що кожен клас хотів якнайкраще показати свою акторську майстерність та грацію. Учні надзвичайно чудово та емоційно передали тематику осені. Підготували насичену та цікаву програму заходу. Міні-сценки, танці, пісні та вірші яскраво підкреслили тему осені та додали яскравих барв, настрою кожному глядачеві. Кульмінацією свята стала

виставка осінніх поробок.

Якорь 19

23 листопада  в нашій школі-інтернаті пройшов загальношкільний фестиваль "З Україною в серці". Україна - це наша земля, наш рідний край, наша країна зі славною багатовіковою історією і мудрими, талановитими людьми, з чарівною піснею, що дивує весь світ, багатющими народними традиціями, з мальовничою природою. Україна... Вона в усьому, що нас оточує: в місяці, зорях, стежці, якою ви йдете до школи, у кожному камінчику, деревці. Все це рідне і близьке кожному з нас. І червона калина, що росте на подвір'ї біля вашої оселі, і рушничок, вишитий старенькими бабусиними руками.   

Загальношкільний фестиваль "З Україною в серці"

Якорь 18

Гала-концерт "Яскраві діти України"

02 грудня 2017 року в палаці культури Дніпроспецсталь відбувся гала-концерт Запорізького обласного конкурсу 

"Яскраві діти України" в рамках Міжнародного фестивалю SANREMOJUNIOR.

З Днем працівника прокуратури України

Сьогодні в нашій країні відзначається День працівників Прокуратури. З радістю вітаємо наших шефів та  всіх співробітників Прокуратури з цим святом. Ми поважаємо Вас і цінуємо Вашу працю. Адже Ви - наші правозахисники, наші помічники, що вирішують найскладніші ситуації. Прийміть наші слова подяки і побажання миру, добра, гармонії, благополуччя Вам і Вашим близьким.

Якорь 16
Якорь 20

День збройних сил України

День Збройних сил України - це мужності

й геройства свято.

І ми вклоняємося тим, хто літ тому назад багато

І тим, хто нині з автоматом

наш спокій береже і захищає.

Мене і маму, і сестру, і брата,

і велику нашу всю родину -

Рідну, вільну Україну!

    День збройних сил України щорічно відзначають 06 грудня. І в честь цього свята, наші юні захисники зібралися на спортивні змагання, щоб показати свою спритність, вправність, уміння триматися під час фізичних випробувань.

Якорь 21

Новорічна вистава "Чарівний замок"

18 грудня 2017 року в музичній школі №1 м. Запоріжжя  відбулася новорічна вистава «Чарівний замок».

Її глядачами стали  школярі комунального закладу "Матвіївська загальноосвітня санаторна

школа-інтернат І-ІІІ ступенів" Запорізької обласної ради.

Якорь 22

Обласний фестиваль шкільних медіа "Шкільні медіа - розвиток громади"

На виконання листа від 03.11.2017року №  4096/03.2.-17 Департамента освіти і науки обласної державної адміністрації про організацію фестивалю шкільних медіа "Шкільні медіа - розвиток громади".  Учні нашої школи-інтернату прийняли активну участь у категорії "Друковані ЗМІ". Відправили  шкільну газету,  яка випускається в навчальному закладі щомісячно. Отримали грамоту та подарунки за участь в Обласному  фестивалі.

19 грудня 2017 року до нашої  шкільної родини завітали довгоочікувані гості: наші шефи, представники Запорізької обласної прокуратури на чолі з Валерієм Петровичем Романовим,  депутат Вільнянської районної ради від Радикальної партії Олександр Зайцев та студенти  Інституту права ім. В.В. Сташиса Класичного приватного університету разом з викладачем Тетяною Курусь. Студенти подарували нашим дітлахам зимову казку з Дідом Морозом та Снігуронькою, чаклункою, тигром і піратом. І, звичайно ж, діти не залишилися без солодких подарунків. Дякуємо за чудове і яскраве свято, за гарний настрій та від щирого серця вітаємо з Днем Святого Миколая!

Якорь 23
Якорь 24

Спортивні змагання з кік-боксу у м. Запоріжжі

Вихованці комунального закладу "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" Запорізької обласної ради прийняли активну участь у спортивних змаганнях з кік-боксу під керівництвом Вискребцева Руслана 

в м. Запоріжжі. Під час змагань діти показали свою спритність та силу витримки. За що отримали призові місця. Прихожий Ігор - І місце, Басанько Руслан - ІІ місце, Пілка Дмитро - ІІ місце, Усенко Ілля - ІІ місце.

Вітаємо переможців! 

Якорь 25

Зустріч з воїном АТО

Кожного ранку ми прокидаємось з надією, що сьогодні все буде добре. Нарешті ми почуємо таке бажане, довгоочікуване повідомлення, що стало спокійно і тихо на Сході нашої держави, де виборюється право на мирне і спокійне життя.
Але, на жаль, із засобів масової інформації ми чуємо про нові постріли градів, знову втрачаємо молоді життя. Та все ж живемо із вірою в те, що відстоїмо незалежність і цілісність нашої держави.  Смоляров Вадим Олександрович,  батько учениці нашої школи-інтернату Смолярової Софії є учасником бойових дій в зоні АТО. Воїн розповів школярам про нелегкі бойові будні, умови життя, продемонстрував фото та відеодокументи із зони подій, передав  Прапор України з побажаннями  до дітей

від своїх побратимів.  

Якорь 26

Благодійна акція "Валентинка на передову"

Відповідно до листа Департаменту освіти і науки облдержадміністрації та звернення Комітету волонтерів при Запорізькій облдержадміністрації від 15.08.2017 №2936/03.2-18 "Про сприяння у проведенні благодійних акцій  для допомоги Українській армії" протягом 2017-2018 навчального року комунальний заклад "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" Запорізької обласної ради прийняв активну участь у благодійній допомозі

"Українській армії" -  "Валентинка на передову".

Якорь 27

Стрітення, одне з найбільших християнських свят, яке відзначається на 40-й день після Різдва —

15 лютого. А у народі - Стрітення здавна символізує зустріч зими з весною. 

 Стомлена, змарніла та виснажена від праці Зима, повинна поступитися молодій, повній сил, Весні. 

Святковий концерт підготувала педагог-організатор Сергієнко Анна Олександрівна.

Свято Стрітення

Якорь 28

Обласний конкурс дитячого малюнка "Охорона праці очима дітей"

Відповідно до листа Головного управління держпраці у Запорізькій області від 22.01.2018 № 464 "Про проведення обласного конкурсу дитячого малюнка" . Конкурс проводиться в рамках VІІ Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка "Охорона праці очима дітей".  Метою проведення Конкурсу є:
формування свідомої позиції молоді щодо значення та місця здорових і безпечних умов праці в різних сферах суспільного життя; акцентування уваги дітей та молоді як майбутніх працівників на виробничих небезпеках і ризиках; активізація творчого потенціалу дітей і молоді, сприяння розвитку дитячої творчості.
Вихованці школи-інтернату разом з вихователями  прийняли активну участь у відповідному конкурсі. 

Якорь 29
Якорь 30

Смачна Масляна у Запоріжжі

18 лютого 2018 р.  вихованці нашої школи–інтернату відвідали Міський Палац дитячої та юнацької творчості,   

веселі гуляння «Смачна Масляна у Палаці», які відбулися о 10.00.

Дітей свята чекала ярмарок-виставка, святковий концерт за участю творчих колективів Палацу. Ігри, конкурси, забави, майданчик «Караоке», показові Лицарські бої, спалювання опудала та «Масляна дискотека».

Діти отримали велике задоволення від свята.

Якорь 31

19 лютого - День Державного Герба України

Державний Герб - це символ, який презентує певну країну як суверенну незалежну державу, офіційна емблема, зображувана на офіційних документах, печатках, грошових знаках держави.

Державний Герб України складається з Малого та Великого Гербів. Малим Державним Гербом України є золотий тризуб на блакитному фоні, затверджений Верховною Радою України 19 лютого 1992 р. Великий Герб України знаходиться ще у стадії розробки. На сьогодні до Верховної Ради України подано кілька варіантів законопроектів.

Тризуб є стародавнім символом, який зустрічався на нашій території з найдавніших часів і шанувався як магічний знак свого роду, оберіг.

Ставши Державним Гербом сучасної України тризуб символізує спадкоємність традицій нашої території.

Святковий концерт "Кращої, ніж рідна, мови не буває"

19 лютого 2018 р. до Міжнародного дня рідної мови учні нашої  школи–інтернат під керівництвом вихователів

Остапець Любов Федорівни та Тарасенко Ірини Володимирівни, педагога-організатора Сергієнко Анни Олександрівни

провели святковий концерт «Кращої, ніж рідна, мови не буває».

У віршах  та піснях про мову прозвучала любов до Батьківщини, рідного народу. Обрамленням  до виступів були презентації та музичний супровід. У святковому концерті взяли участь учні 2 - 6  класів. Під час заходу школярі не лише декламували вірші українською мовою, а й виконували відомі українські пісні. Запальні танці додали позитивних емоцій, гарного настрою. Юними акторами було продемонстровано декілька сценок, гуморесок та повчальних цікавинок. Все свято було пронизано українським духом, любов’ю до рідного слова, до чистих джерел творчості українського народу.

Якорь 32

Конкурс патріотичної пісні та поезії "Україна – це Ми"

24 лютого 2018 року відбувся обласний етап конкурсу патріотичної пісні та поезії «Україна – це Ми».

        Конкурс проводився в рамках Всеукраїнського фестивалю дитячої художньої творчості «Єдина родина».

     Ініціатором заходу є Департамент освіти і науки Запорізької облдержадміністрації та комунальний заклад «Запорізький обласний центр художньо-естетичної творчості учнівської молоді» Запорізької обласної ради.

     Фестиваль проводився з метою пропаганди творів громадянського і національно-патріотичного звучання, творів, які оспівують славетні подвиги українського народу, пропаганди літературного та музичного мистецтва серед молоді. Ансамбль "Веселка" школи-інтернату під керівництвом Фролової С.В. зайняв ІІ місце, учениця 4-б класу Самохіна Карина посіла ІІІ місце (муз. керівник Білик О.П.).

Якорь 33

Відкритий Чемпіонат області з кікбоксингу серед юнаків 

Вихованці КЗ "Матвіївська ЗОСШ-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР прийняли активну участь у відкритому Чемпіонаті області з кікбоксингу серед юнаків у розділі "ЛАЙТ" вікова категорія 9-10 років з 28 лютого по 2 березня 2018 року  м. Запоріжжя. Та отримали призові місця. МОЛОДЦІ!!! Подальших успіхів.

Якорь 34

Весняне свято ніжності та кохання "Дзеркало жіночої краси"

З березневим подихом вітру, лагідним сонячним промінням, паростками перших квітів приходить жіноче свято – 8 Березня. Кожна жінка і дівчина чекає цього свята. Але не менше чекають його хлопчики та чоловіки, бо мають змогу привітати своїх дружин, матусь, бабусь, сестричок, подруг.

Цікаво, тепло, весело і піднесено пройшло свято у нашій школі. Першими порадували своїми привітаннями, своїми виступами молодші учні. Лунали слова-привітання рідним матусям, бабусям, сестрам, вчителям. Заздалегідь дітки малювали портрети своїх мам до свята.  Була проведена конкурсно-розважальна програма, яку підготували  старші учні. Звучали вірші, гуморески, різні інсценування. Хлопці показали себе справжніми чоловіками. Вони представили шоу для дівчат. У їх виконанні прозвучало багато пісень. Жіноче свято подарувало кожній жінці і дівчині

іскорку тепла, любові та поваги.

Якорь 35
Якорь 36

Соціальний фоторепортаж "Про Батьківщину свою дбаю, бо право жити гідно маю"

Відповідно до наказу Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації від 07.03.2018 р. № 185 "Про організацію та проведення ІІ Обласного форуму медіапроектів

"Про Батьківщину свою я дбаю, бо право жити гідно маю", з метою національно-патріотичного виховання учнівської молоді, популяризації духовних і моральних надбань українського народу, сприяння формуванню громадської позиції та громадського суспільства, формування медійної грамотності та розвитку медіакультури команда учениць нашої школи-інтернату: Жекові Софія та Сніжана, Коростильова Альона, Сергієнко Анастасія, Середа Софія, - під керівництвом педагога-організатора

Неумоіної А.О. створили соціальний фоторепортаж

"Про Батьківщину свою дбаю, бо право жити гідно маю".

Для перегляду фоторепортажу натисніть на фото

Якорь 37

VІ Обласний фестиваль хорового мистецтва "Мій спів тобі,

мій краю рідний"

15 березня 2018 року,  у м. Мелітополь, у рамках Всеукраїнського фестивалю дитячої художньої творчості «Єдина родина» відбувся VІ Обласний фестиваль хорового мистецтва "Мій спів тобі, мій краю рідний", в якому взяли участь вихованці нашого навчального закладу -

хоровий колектив "Лілея"

(музичний керівник: Білик Оксана Павлівна). 

Пісні, які виконали учасники – надзвичайні. Їх об’єднує мелодійність, гармонія, поетичність, чуйність і життєлюбність.

А хоровий спів найбільшою мірою відображає сутність людської природи та можливість особистого  творчого самовираження.

  22  березня 2018 р.  учні нашого закладу відзначили  Всесвітній день води. З метою привернення уваги до проблем, пов’язаних із водними ресурсами на Землі, були проведені різноманітні заходи:

  • для учнів початкових класів був проведений виховний захід «Вода в житті людини». Діти ознайомилися із значенням холодної джерелиці в людському житті, легендами, віршами, прислів’ями, приказками, піснями, що стосуються води. Використані твори Т.Шевченка, Л.Костенко, прислів’я та приказки;

  • учні середніх класів переглянули презентацію «Водне середовище – гідросфера» та відеоролик «Річки України», головним завданням якого є інформування школярів про унікальні водні ресурси найбільших річкових басейнів країни.

Всесвітній день води

З учнями старших класів проведено виховну годину «Вода – джерело життя». Даний захід сприяв розширенню уявлень учнів про роль води в житті людей, поглибили знання про водні ресурси, закріпили знання про функцію води в організмі, вирішили проблемне питання «До чого може призвести безвідповідальна поведінка?», дали відповіді на запитання вікторини «Вода для життя» та склали пам’ятку «Збереження водних багатств». Загалом для учнів  було підготовлено  багато цікавої, корисної та пізнавальної інформації про воду та водні ресурси для школярів різного віку.

 З метою звернення уваги щодо дбайливого ставлення та раціонального використання води проведено виставку

малюнків учнів 1-4 класів, а також діти підготували цікаві факти про воду.

Якорь 38

Турнір з боксу у м. Запоріжжя

Майже 70 спортсменів з кількох міст Запорізької області – такий склад учасників першого обласного турніру з боксу під назвою «Майбутнє запорізького боксу». Протягом двох днів на рингу Палацу культури “Заводський” стосунки з’ясовували наймолодші вихованці місцевих тренерів.

23-24 березня 2018 року Дубінецький Кирил  зайняв ІІІ місце на обласному турнірі з боксу "Майбутнє Запорізького Боксу" серед юнаків 2006-2007 років народження у ваговій категорії 35,5 кг.

Кирила нагороджено грамотою та медаллю.

Вітаємо! Так тримати!

Конкурс хореографічного мистецтва «Запорізькі викрутаси-2018»


  24 березня 2018 року відбувся обласний конкурс хореографічного мистецтва «Запорізькі викрутаси 2018» у рамках Всеукраїнського фестивалю хореографічного мистецтва «Магія танцю», в якому взяли участь хореографічні колективи нашої школи-інтернату: середня група «Перлинки» під керівництвом Остапець Л.Ф. та молодша група «Перлинки» під керівництвом Балути С.В.

Бажаємо вам нових творчих досягнень!

Якорь 39

Зустріч з Благодійним фондом "Товариство "Приятелі дітей"

05 квітня  2018 року Благодійний фонд «Товариство ”Приятелі дітей”» проводив  зустріч із випускниками освітньої програми фонду, яка традиційно відбулася у стінах нашої школи. Цікаво та пізнавально пройшов захід.

Якорь 40

Екскурсія до обласної бібліотеки м. Запоріжжя

03 квітня 2018 року вихованці 3 класу відвідали «Запорізьку обласну універсальну

наукову бібліотеку» ім. Горького.

Якорь 41

7 квітня - Всесвітній день здоров`я

7 квітня - Всесвітній день здоров'я. Це свято було засновано на честь створення Всесвітньої організації охорони здоров'я. З'явившись в 1948 році, ця організація об'єднала у своїх рядах представників 191 держав світу. Вперше святкування відбулося в 1950 році. Уже тоді глобальною ідеєю заходу була пропаганда здорового способу життя і боротьба з поширенням різних захворювань. Щороку для офіційних заходів, присвячених дню здоров'я, вибирається окрема тема: активність життя, захист вагітності, вплив клімату на здоров'я людини, медична допомога людям, постраждалим в результаті надзвичайних ситуацій і т.д.

Якорь 42

Відбірковий конкурс ХVІ Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута–2018»

07 квітня 2018 р. у м. Запоріжжі відбувся регіональний обласний відбірковий конкурс ХVІ Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута–2018». Конкурс є шостим серед 25-ти відборів, що проходять з березня по листопад 2018 р. в усіх 24 областях України та м. Київ, згідно з графіком проведення відбіркових конкурсів,

відповідно до Плану роботи Міністерства культури України. 
Конкурсні змагання відбулись у Запорізькому Палаці культури "Орбіта". В них взяли участь 55 творчих одиниць - солістів

та гуртів з районів та міст Запорізької області. Наш навчальний заклад на цьому фестивалі

представляла учениця 5-го класу Роліна Владислава. 

Якорь 43

Всеукраїнський фестиваль «ROBOfirst – більше ніж роботи»

На виконання п. 10 планування роботи Державної установи «Інститут модернізації змісту освіти» на 2018 рік, затверджений наказом Державної установи «Інститут модернізації змісту освіти» від 27.12.2017 р. № 77 та з метою ознайомлення педагогічної громадськості та учнівської молоді з інноваційними освітніми STEM-технологіями: програмування, конструювання, робототехнікою, інженерією у рамках меморандуму про співпрацю Інститут модернізації змісту освіти спільно з ГО «Міжнародна організація «Інноваційні освітні технології»

проводив другий Всеукраїнський фестиваль «ROBOfirst – більше ніж роботи».

У рамках фестивалю,  який пройшов 14-15 квітня у Києві, було проведено два конкурси з робототехніки – Всеукраїнський фестиваль FIRST LEGO League (для дітей 9-16 років) та   Всеукраїнський фестиваль FIRST LEGO League Junior (для дітей  6-10 років). Більше 1000 дітей з усієї України за допомогою робототехніки вирішували проблеми води на Землі в рамках міжнародного проекту «Вода і людина». Учасники, відвідувачі заходу мали нагоду дізнатися про інноваційні STEM-програми, брали участь у LEGO-майстер-класах з робототехніки, архітектури, мейкерства та відвідали осередок Minecraft.

Учні нашої школи: Жекові Софія та Сніжана, Марсавін Кирил - разом із вчителем інформатики Березняк І.С.

 також долучилися до Всеукраїнського фестивалю.

Весело  провели час, отримали  задоволення від занять із науки та техніки;  познайомилися з учасниками фестивалю – талановитими, творчими, ерудованими дітьми зі всієї України, які демонстрували свої вміння

у сфері роботобудування, інженерії та архітектури.

В кінці нашої подорожі ми відвідали екскурсію славетним Києвом. Трохи втомлені, але щасливі повернулися додому!

Якорь 44

ХІ Всеукраїнський благодійний фестиваль-конкурс «Талановиті діти України»

17 квітня 2018 року відбувся яскравий спільний Фестиваль дитячої творчості: ХІ Всеукраїнський благодійний фестиваль-конкурс «Талановиті діти України» та обласний фестиваль-конкурс творчості вихованців закладів освіти обласного підпорядкування «Повір у себе».

Обидва фестивалі об’єднала загальна мета: пошук та підтримка талановитих дітей та молоді, громадянське і патріотичне виховання дітей, залучення учнівської молоді до кращих традицій національного мистецтва.
Учасників фестивалів, вихованців закладів освіти обласного підпорядкування,  тепло привітали заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Віктор Захарчук та представники оргкомітету ХІ Всеукраїнського благодійного фестивалю-конкурсу «Талановиті діти України».

Акція "Чисте подвір'я" в рамках Дня довкілля

Багато з того, що нас оточує, залежить від нас самих. Чисті вулиці і парки, території наших будинків — це те, на що ми можемо впливати. Кажуть, що чисто не там, де часто прибирають, а там, де не смітять... І тому  20 квітня 2018 року  учні нашої  школи -інтернату вийшли на свої ділянки.  Весело і завзято працювали на своїх територіях.

В рамках проведення Дня довкілля  учнями та працівниками  нашої  школи–інтернату  було здійснено генеральне прибирання території. Тепер залишається  підтримувати цю красу, оберігати та доглядати за квітами та деревами.

Всі учасники екологічної акції працювали дуже добре. Результатом їх спільних зусиль стала чиста,

причепурена територія нашої школи!

Всім, хто працював — велике спасибі!

Якорь 45
Якорь 46

Організатори фестивалю – Всеукраїнська громадська організація «Талановиті діти України», Департамент освіти і науки Запорізької облдержадміністрації, комунальний заклад «Запорізький обласний центр художньо-естетичної творчості учнівської молоді» Запорізької обласної ради щиро вдячні регіональним підприємствам, представникам бізнесу, громадським організаціям.

Завдячуючи фестивалю юні учасники продемонстрували свої таланти у таких номінаціях: вокальне мистецтво; театральне мистецтво; інструментальна музика; хореографічне мистецтво;

художня гімнастика; акторська майстерність.

Переможці фестивалю отримали Гран-прі, дипломи, статуетки, подарунки від спонсорів та інші нагороди. Найкращих учасників буде запрошено до участі у Міжнародному фестивалі «Талановиті діти України» до м. Києва.

Найкращу програму яскравих виступів представили учасники і творчі колективи таких навчальних закладів:

КЗ «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР, КЗ «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» ЗОР, КВНЗ «Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія» ЗОР, КЗ «Запорізька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат «Світанок» ЗОР, КЗ «Запорізька загальноосвітня санаторна школа-інтернат № 7 І-ІІ ступенів» ЗОР, КЗ «Запорізька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат «Джерело» ЗОР, КЗ «Новомиколаївська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат «Паросток» ЗОР, КЗ «Чернігівська загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР, КЗ «Бердянська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР, КЗ «Вільнянська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» ЗОР, КЗ «Запорізька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат № 1» ЗОР,

КЗ «Терпіннівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» ЗОР.

Обласний фестиваль учнівських презентацій «Мультимедійний «Шекспір 2018»

25 квітня відбувся обласний фестиваль учнівських презентацій «Мультимедійний «Шекспір 2018».

Фестиваль відбувався за підтримки Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації. Ця інтелектуально-просвітницька акція є складовою масштабного загальноукраїнського проекту «Шекспірівські дні в Україні»,

який продовжує світову традицію відзначення геніального англійського драматурга.

Мета фестивалю полягає  в популяризації постаті і творчості Великого Барда серед української молоді, а також в активізації креативного потенціалу учнів. До участі приймалися самостійно підготовлені мультимедійні презентації, які відображають місце В. Шекспіра у сучасному культурному просторі та суспільному житті.

Учениця 8 класу КЗ «Матвіївська ЗОСШ- інтернат I-IIIступенів» ЗОР Алексашева Олена також прийняла участь у фестивалі. Під керівництвом вчителя інформатики Березняк Інни Сергіїївни підготувала презентацію на тему «Шекспір у рекламній індустрії» ( яка була відзначена складом журі, як найкреативніша робота).  Потім прийняла участь на заході урочистого оголошення результатів та отримала сертифікат.

Презентація на тему “Шекспір у рекламній індустрії”

Якорь 48
Якорь 47

Обласний форум "Екологічна варта"

Відповідно до плану роботи Департаменту освіти і науки облдержадміністрації та плану роботи комунального закладу

"Запорізький обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді" Запорізької обласної ради

27 квітня 2018 року відбувся обласний форум "Екологічна варта" за темою "Малі річки області" в приміщенні

КЗ "Запорізька спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів "Козацький ліцей" ЗОР.

Програмою Форуму було передбачено проведення виставки матеріалів з досвіду роботи "Охорона та відродження малих річок", презентація досвіду "Шляхи збереження та вивчення малих річок", квевстова програма "Що ти знаєш про малі річки".

Учні нашої школи Жекова Софія (учениця 9-го класу) та Жекова Сніжана (учениця 6-го класу) під керівництвом

вчителя біології Маринченко А.Г. прийняли активну участь в обласному форумі.

Вони підготували мультимедійну презентацію досвіду своєї роботи "Шляхи збереження та відродження малих річок", взяли участь у фотовиставці "Ставки села Матвіївка" та стали переможцями квестової програми "Що ти знаєш про малі річки".

Вітаємо наших переможців!

73-я річниця Перемоги над нацизмом у Європі

Чимало свят дарує нам весна,
Як в рідний дім повернення з дороги.
Та є найбільш хвилюючим для нас
Величне свято Перемоги.
Це свято не затьмариться в віках.
В цей день нестимуть люди завжди квіти,
Не обміліє пам’яті ріка –
В серцях нащадків буде вічно жити…

В рамках відзначення 73-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі в КЗ «Матвіївська ЗОСШ-інтернат

І-ІІІ ступенів» ЗОР відбулися загальношкільні заходи. Серед яких урочистий  мітинг  «Пам’ятаємо серцем».

Учні та педагоги зібралися урочисто вшанувати пам`ять загиблих та покласти квіти на братську могилу.

Якорь 49

Одягнімо, друже, вишиванки —

Наш чарівний український стрій.

Не для когось, не для забаганки,

А для себе, вірний друже мій.

Такі слова пролунали напередодні Дня вишиванки в

КЗ «Матвіївська ЗОСШ-інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР, закликаючи учнів одягнути вишиті сорочки. А 17 травня  2018 року до шкільної акції «Одягнімо, українці, вишиванку» приєдналися  вчителі, учні та  їх батьки. Протягом дня були проведені виховні заходи даної тематики, на шкільному подвір’ї під час великої перерви відбувся флеш-моб «Вишиванка єднає», після уроків  відбувся святковий концерт «Вишиваночка моя, вишиванка». Проведення Дня української вишиванки продемонструвало, що вихованці школи разом зі своїми батьками та вчителями відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу.

Вишиванка  єднає Україну!

Якорь 50

Традиційне шкільне свято "Прощавай, Букварику!"

Традиційне шкільне свято –

свято Букваря – відбулося у 1 класі.

Це святковий захід, де першокласники прощаються зі своїм першим і головним підручником – Буквариком.

Не таємниця, що найбільше найрізноманітнішої, найновішої, найцікавішої і найпотрібнішої інформації дитина отримує саме в перший рік свого навчання у школі.

Тому, щоб віддати шану Букварику, до свята готувалися особливо старанно. І як результат - перед присутніми розгорнулося святкове дійство. Казкова атмосфера, жарти, веселі пісні, які не залишили байдужими нікого.

Вихователь Новосьолова С.І.

Якорь 51

Виставка дитячих робіт розпису шовку

Стало гарною традицією в нашій школі  в День останнього дзвоника показувати свої досягнення. Гостям школи, батькам та всім учням були представленні  роботи  дітей, які протягом року відвідували гурток  розпису  шовку  в техніці холодного батика.

Дітям було чим гордитися – їх роботи були яскраві, неповторні.  Цього року  діти, які  досягли значних успіхів в розпису тканини

змогли підготувати для своїх матусь і бабусь неповторні  подарунки – розписали  шарфи.

 Глядачі виставки були у захваті від побаченого.

Керівник гуртка Кисіль О.М.

Якорь 52

Свято Останнього дзвоника!

Промайнув іще один навчальний рік. Настала хвилююча мить свята Останнього дзвоника. І для учнів, і для вчителів це чудова шкільна традиція, тепле родинне свято, яке не можна нічим замінити. По-сімейному теплим,  традиційно яскравим і барвистим.

         На шкільному подвір'ї зібралися усі учні школи… Поруч з ними їх найрідніші люди: батьки, дідусі та бабусі, які пишаються своїми дітьми… Адже останній дзвоник — велике загальношкільне свято, яке  підводить риску, ставить крапку в багаторічному навчальному марафоні з усіма його уроками і змінами, контрольними роботами та домашніми завданнями.

         Цей день завжди незабутній, особливо для випускників. Саме вони прикували до себе найбільше уваги.

Одинадцятикласники  дякували вчителям, батькам,  танцювали прощальний вальс.

        Із щирими словами побажань звернулася до учнів та вчителів  директор школи Гончаренко Н.І.  та  гості свята.

Дирекція школи підвела підсумок роботи за навчальний рік. Були нагороджені грамотами переможці предметних олімпіад,

конкурсів, а також вручені Похвальні листи учням  за відмінні успіхи у навчанні.

        І ось хвилююча мить… Звучить мелодія останнього дзвоника, який  сповістив присутніх про початок чудової пори – літніх канікул.

Якорь 53
bottom of page