top of page

Шкільні роки — це завжди дуже яскраві події

в житті кожної людини. 

Вчення — світло,  свобода. Ніщо так не звільняє людину, як знання...

red-wave-line-png-8.png
interaktiv02.png

Тренінг "Впровадження концепції

Нової української школи"

Скільки б ти не жив, усе життя слід вчитися...

Сенека

З 13 по 20 серпня 2018 року у м. Вільнянську відбулася очна сесія тренінгу "Впровадження концепції НУШ".

Вчителі початкових класів нашої школи: Леоненко Л.А., Земляна Л.А., Гергерт А.О., Балута С.В., Сініцина В.С.,

Братковська М.М., Неумоіна А.О. - також долучилися до розгляду даного питання.

Під час засідання учасники: ознайомилися із освітньою реформою «Нової української школи» та проектом державного стандарту початкової загальної освіти; активно обговорили особливості організації освітнього процесу, його структуру та зміни сучасного освітнього середовища; виявили аспекти та елементи досліджуваної проблеми.

Якорь 1
Якорь 2

Перший крок здобувачів освіти у Країну знань

Сьогодні, 03 вересня 2018 р.  відбувся "запуск" Нової української школи. Вчителями 1-х класів: Леоненко Л.А. та Неумоіною А.О.-  були проведені  години спілкування з першачками відповідно до Концепції Нової Української Школи, які відзначилися чіткістю, компактністю, а також оригінальністю мотиваційних та рефлексивних аспектів. До них на перші заняття завітали почесні гості: Мороз Єгор Олегович - начальник управління юридичного забезпечення діяльності ради виконавчого апарату Запорізької обласної ради, Шаповалов Артур Володимирович - заступник прокурора Запорізької області, Григоренко Дмитро Андрійович - голова центрального комітету незалежної професійної спілки працівників прокуратури Запорізької області, Зайцев Олександр Миколайович - депутат Вільнянської районної ради Запорізької області. Вони вручили кожному першокласнику набори для навчання та творчості з побажаннями, щоб віднині кожен їхній крок вперед супроводжувався наполегливістю, старанністю в навчанні та, як результат, новими досягненнями та успіхами.  

Колектив нашого закладу висловлює щиру подяку за  турботу та небайдуже ставлення до проблем дітей. 

Надаючи допомогу, Ви даруєте не просто матеріальні цінності, а даєте радість і надію.

Нехай Ваша доброта і щедрість повернуться до Вас сторицею!

Освітній проект "На урок"

До створення спільного освітнього простору «На Урок» приєдналися вже 24 вчителя з комунального закладу "Матвіївська санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" Запорізької обласної ради. Ними у бібліотеці розміщено авторські розробки. Загальна кількість скачувань цих матеріалів – 55. За цим показником у рейтинговому списку, сформованому проектом «На Урок», навчальний заклад посідає 1 місце у Вільнянському районі, та 19 місце в Запорізькій області. У загальноукраїнському рейтингу проекту «На Урок» школа посідає 425 місце. Переглягнути інформацію можна за наступним посиланням: https://naurok.com.ua/school/6063 

Запрошуємо Вас долучитися до плідної співпраці!

f286fb7ee5c6493b2479c8cff2243a08.i750x47

Шкільна дистанційна олімпіада "Всеосвiта Осінь–2018"

Учні 1-а класу нашої школи взяли участь у шкільній дистанційній олімпіаді "Всеосвіта Осінь-2018". 11 учнів нагороджено Дипломами за 1-3 місця. 9 учнів отримали Сертифікати за участь в оліміпаді. За активну допомогу у проведенні олімпіади отримала Подяку від проекту "Всеосвіта" вчитель початкових класів Леоненко Людмила Андріївна.

Запрошуємо долучитися до проходження олімпіади усіх бажаючих. На Вас чекають цікаві завдання з різних шкільних предметів, приємні враження та ексклюзивні нагороди!

Детальна інформація за посиланням - "Всеосвіта"

Якорь 3

Учнівська олімпіада «Всеосвіта Осінь–2018»

Учні 2-го класу Матвіївської школи-інтернату активно беруть участь у дистанційних Всеукраїнських та Міжнародних олімпіадах. Минулого року діти показали чудові результати під час І Всеукраїнської олімпіади «На урок». А цього року хлопці та дівчата вже встигли взяти участь у Міжнародній олімпіаді «Осінь-2018» від проекту «Всеосвіта». Результати їх робіт знову успішні. Учениця 2-го класу Владислава Павленко посіла І місце. Окрім неї ще 7 другокласників отримали дипломи. Усі інші учасники інтернет-олімпіади отримали «Сертифікати», а їх батьки – «Листи Подяки».

Якорь 4

Шкільна дистанційна олімпіада з математики «Всеосвіта Осінь-2018»

У жовтні відбулася шкільна дистанційна олімпіада з математики «Всеосвіта Осінь-2018». Участь взяли учні 5-Б (Фень Даніїл та Кенебас Аристарх) та 6 (Тоцький Ілля) класів. Метою осінньої олімпіади було допомогти учням засвоїти нові знання та закріпити матеріал, який вони вивчали в попередньому навчальному році. Діти вже отримали свої сертифікати,  листи подяки та маленькі подаруночки від освітнього порталу (гексафлексагони). Вітаю!

Вчитель математики Конькова Д.Е.

Якорь 15

Всеукраїнський конкурс «Безпечний інтернет» для учнів 1-11 класів  

З 1 по 11 жовтня 2018 року учні 3-Б, 5-Б та 7 класів взяли участь у Всеукраїнському конкурсі «Безпечний інтернет» від освітнього проекту «На Урок». Головна мета — нагадати про необхідність інформування учнів про небезпеки, з якими вони можуть зіткнутися в інтернеті. Допомогти школярам засвоїти правила поведінки в мережі, актуалізувати та закріпити знання про безпеку в онлайні, отримані раніше. В основі завдань — не шкільна програма з інформатики, а цікаві та важливі питання, з якими стикається кожна дитина, коли користується комп'ютером, планшетом, смартфоном та виходить в інтернет.
Шкільний координатор: Конькова Д.Е.

46355574_699301153788499_607159089892635
Якорь 16
lenty-poloski-ukrainskij-flag-png.png

ІХ Міжнародний мовно-літературний конкурс

 учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка

18 жовтня 2018 року в нашій школі відбулося урочисте відкриття ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка.

Міжнародний конкурс проводиться дев`ятий рік поспіль, головною метою якою є вшанування творчої спадщини

Т.Г. Шевченка, виявлення творчо-обдарованої учнівської та студентської молоді та підвищення рівня

мовно-літературної освіти в Україні та за її межами.

Присутніх на святі теплими словами привітали директор та завуч школи. Всі учасники переглянули відеоролики з життя та творчості Шевченка. Опісля настала хвилююча мить: учні почали працювати над завданнями конкурсу.

Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка - це справжнє свято знань, яке об`єднує навколо української мови талановитих учнів, студентську молодь, педагогів.

Це творче випробування цьогоріч стартувало вже вдев`яте!

За результатами написаних робіт на ІІ (обласний) етап Конкурсу направлено переможців І (шкільного) етапу:

ученицю 6-го класу Москаленко Ксенію та ученицю 8-го класу Єрьоменко Вікторію. 

Тож побажаємо його учасникам творчої плідної праці й вагомих яскравих перемог!

(Відповідальна за проведення вчитель української мови та літератури Тарасенко І.В.)

100-літній ювілей від Дня народження В.О. Сухомлинського

У вересні-жовтні 2018 року педагогічна спільнота нашої школи відзначала 100-літній ювілей від Дня народження В.О. Сухомлинського – видатного педагога сучасності, вченого, письменника, громадського діяча.

Ця видатна подія включена до пам`ятних дат, що відзначаються на рівні ЮНЕСКО.

 В. Сухомлинський увійшов в історію української школи як творець «школи радості» - оригінальної системи освіти і виховання дітей, що спирається на ідеї самоцінності й неповторності кожної особистості, вільного її розвитку. Ідеї, запропоновані Василем Сухомлинським, лягли в основу нової української школи, що впроваджується в Україні. З цієї нагоди було розроблено та реалізовано план заходів, що спрямовані на вивчення творчості відомого літератора.

Була проведена година спілкування з використанням мультимедійних засобів «Великий педагог, великий Добротворець». (Вчителі Павленко Н.Є.,

Жифарська Н.Є., Челноков П.А.).

У шкільній бібліотеці оформлено тематичну виставку «Василь Сухомлинський- дітям», зроблено огляд літератури.

(Бібліотекар Чечіль О.В.)

Проведено флешмоб «Читаємо Сухомлинського». (Вчителі Павленко Н.Є., Жифарська Н.Є., Леоненко Л.А., Гергерт А.О., Балута С.В., Сініцина В.С., Братковська М.М., Неумоіна А.О.) У творчому гуртку «Чарівний пензлик» (керівник Філіпенко Е.М.) був проведений

конкурс дитячих ілюстрацій до оповідань та казок В.О. Сухомлинського «Казка на кінчику пензля».

Заходи відобразили основний життєвий шлях генія-просвітителя, його основні педагогічні ідеї, не залишили жодного учасника байдужим. Серце, яке «віддав» Василь Олександрович школі, дітям, справді викликає велику пошану та низький уклін. Кожен з учнів зміг особисто, після прослуховування цікавої інформації про В.О. Сухомлинського, винести для себе найособливіше.

Якорь 5

9 листопада наша країна відзначає надзвичайно важливе для нас свято — День української писемності та мови. Це свято було встановлено в 1997 році  з метою відзначення важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства і спрямоване на підтримку рідної мови, її вивчення, розвиток і популяризацію та водночас демонстрацію її багатства та краси.

В нашій школі традиційно  пройшли заходи, присвячені українській мові.

08 листопада для учнів 4-5, 7-х класів був проведений відеоурок "Історія виникнення української мови" (підготувала вчитель-філолог Павленко Н.Є.).

37421.002.png

Міжнародний конкурс ім. Петра Яцика

В День української писемності та мови, 09 листопада, стартував ХІХ Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика. Ім`я цього мецената звучало в різних куточках України та за її межами там, де є українська діаспора. Учні 3-10-х класів переглянули відеоролик "Українець, який відмовився бути бідним", а також перевірили свої знання з української мови (підготувала вчитель-філолог Жифарська Н.Є.).

Продовженням мовного марафону став Всеукраїнський радіодиктант єдності. Ця акція була розпочата в 2000 році і ось уже 18 років всі бажаючі можуть продемонструвати свою єдність з тими, хто любить і шанує українське слово. Цього року диктант називався  «Крила України». Його автором став викладач, автор підручників з української мови Олександр Авраменко. До написання диктанту долучилися учні 9-10 класів та вчителі нашої школи (Відповідальні за проведення вчителі-філологи: Челноков П.А., Павленко Н.Є., Жифарська Н.Є.).

Онлайн-гра "Калинова мова" до Дня писемності

13 листопада учні 6-го класу проявили свою ерудицію та кмітливість, розв`язуючи цікаві завдання з української мови та літератури: літературний пазл, мовна гра "Стань мільйонером" за творчістю Шевченка,  пазл "Фразеологічні скарби", вікторина "Рятуймо слова".

Свої знання діти перевіряли за допомогою  онлайн-ресурсу "Learningapps.org" (Відповідальні за проведення вчителі-філологи: Жифарська Н.Є., Павленко Н.Є.). Цього ж дня в бібліотеці школи-інтернату працювала виставка малюнків за казкою Івана Франка "Фарбований лис". 

До експозиції увійшли творчі роботи  читачів 5-х класів. В представлених малюнках яскраво відображений образний зміст казки,

багатою і несподіваною виявилася фантазія і творчість дітей.

(Підготували вчитель Павленко Н.Є. та  бібліотекар школи-інтернату Чечель О.В.).

83585544_141.png
Якорь 6
Якорь 7
Якорь 8
Якорь 9

Переможці І (шкільного) етапу Міжнародного конкурсу ім. Петра Яцика

Метелик-UA.png

09 листопада 2018 року відбувся І (шкільний) етап ХІХ Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика.

29 учнів 3-10-х класів долучилися до інтелектуальних змагань. Учасникам для написання робіт були запропоновані тестові завдання з метою перевірки правописної грамотності і творчі – для визначення рівня сформованості вмінь влучно і чітко висловлювати думки, переконливо аргументувати. Серед кращих робіт відзначено роботи учнів 3-4 класів. Грамотою нагороджено учня 4-го класу Прихожого Ігора за І місце, учениць 3-а класу Щербакову Поліну та Товстопятко Анастасію за ІІ і ІІІ місця відповідно.

Родзинкою Дня української писемності та мови стала відеопоезія "Вишиванка".

Учень 4-го класу Прихожий Ігор разом із  Прихожою Вікторією Петрівною відтворили національний колорит, змальовуючи народні традиції української сім`ї, оспівуючи милозвучну рідну мову. Ілюстрації, використані у відеопоезії, родина Прихожих створила власноруч. 

Якорь 10
Logotype_Doping.png

Всеукраїнські інтернет-олімпіади 2018

Жовтень-листопад 2018 року виявилися для учнів нашої школи дуже плідними: предметні олімпіади, конкурси, вікторини, інтелектуальні змагання, інтернет-олімпіади тощо.

Діти під керівництвом вчителів-предметників  виконували цікаві завдання з різних шкільних предметів, представлені освітніми сайтами "На урок" та "Всеосвіта". Олімпіади складалися зі спеціально розроблених інноваційних завдань, спрямованих, насамперед на підвищення в учнів інтересу та мотивації до навчання і дозволяли чітко визначити рівень їхніх знань, а деякі вимагали активного прояву найкращих учнівських здібностей – креативності та кмітливості. Кожен з учасників отримав захопливі враження та ексклюзивні нагороди.

Якорь 11

Тиждень іноземної мови

46830971_296997727587806_725446684978026

Іграми, ребусами, кросвордами, поробками, проектами, презентаціями, чаюванням, тематичною фотозоною, національними танцями запам'ятався тиждень англійської мови в КЗ "Матвіївська ЗОСШ-інтернат I-III ступенів" ЗОР,

який підготували та провели вчителі англійської мови: Великодна А.О., Олександрова Г.І., Резнік В.М.

Дякую за активну участь усім учням! You are the best!!!   

45864_1_2.png
Якорь 12

Тиждень інформатики

З 19 по 25 листопада в нашій школі-інтернаті проходив Тиждень Інформатики. Метою цього тижня було змотивувати дітей до навчання та зацікавити їх вивченням цього предмету. Наша команда вчителів-інформатиків: Свиридов Д.В., Березняк І.С.,

Конькова Д.Е.  вправно з цим впоралась. Дітям дуже сподобалось, а це головне! Вони отримали масу позитивних емоцій, поглибили та засвоїли знання. Фіналом цього тижня було вручення подарунків кожну класу. Вчителі вітають і дякують всім за участь!

Якорь 17

Міжнародна гра  зі світової літератури "Sunflower - 2018"

1.png

29 листопада 2018 року в КЗ "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР відбулася

ІІІ Міжнародна гра зі світової літератури «Sunflower». Цьогоріч до неї долучилося 59 учнів.

Такі інтелектуальні завдання дозволяють виявити і розвинути творчі здібності дітей. Сприяють їхньому долученню

до найвищих досягнень світової літератури й культури,

загальнолюдських і національних духовних цінностей, виховують естетичний смак, високу читацьку

і загальну культури. З нетерпінням чекаємо на результати!

 Шкільний координатор: Жифарська Н.Є.

6.png
Якорь 13

Дистанційний конкурс для учнів 1-4 класів

«Безпечна дорога до школи»

Нещодавно відбувся дистанційний конкурс для учнів 1-4 класів «Безпечна дорога до школи» від відомого освітнього порталу «Всеосвіта». Команда учнів 1-Б та 3-Б класів під керівництвом вчителя математики Конькової Д.Е.  із задоволенням перевірили свої знання з  правил дорожнього руху і вже отримали свої дипломи та сертифікати.

Якорь 14
91365c29c2d6.png

Всеукраїнська акція «Вітальна новорічна листівка»

Подаруй рідним Новорічну казку!

57c6f76a77eab156e13677fb.png

Напередодні чарівних зимових свят ми все частіше замислюємося про новорічні подарунки, веселе святкування, декор домашнього

інтер`єру та святкові листівки. Звичайно, побажати щасливого Нового року та Різдва можна різними способами.  

Новорічні листівки своїми руками —  один з кращих подарунків, адже він відображає ваше ставлення до людини,

може розказати про бажання і думки.

Всеукраїнська акція «Вітальна новорічна листівка»  пройшла і в нашій школі, яку організували напередодні новорічних свят

учителі української мови та літератури Павленко Н.Є. та Жифарська Н.Є. для учнів 5-х класів.

Дітлахи, використовуючи різноманітні заготовки, фломастери й олівці, новорічні блискітки, виготовили найрізноманітніші

листівки-привітання для своїх рідних.  Свої найщиріші вітання та побажання з майбутніми святами представили у вигляді віршів,

прози,  яскравих малюнків та аплікацій.

Якорь 18

«ТЯЖКО ТОМУ ЖИТИ, ХТО НЕ ХОЧЕ РОБИТИ»...

Комбінований урок літературного читання та природознавства

17 січня 2019 року у 3-Б класі вчителем початкових класів Сініциною В.С. був проведений комбінований урок літературного читання та природознавства на тему: «ТЯЖКО ТОМУ ЖИТИ, ХТО НЕ ХОЧЕ РОБИТИ» за байкою  Л. Глібова „Коник - стрибунець”. Під час уроку діти  повторили і закріпили  пройдений  матеріал, використовуючи інтерактивну вправу «Асоціативний кущ». Вивчаючи  байку Л. Глібова «Коник - стрибунець», учні працювали в групах, активно обговорювали  поставлені перед ними проблемні питання за допомогою  методів «Ромашка Блума» та «Дискусійна сітка Алвермана». Щоб підвищити пізнавальну активність, інтерес до навчання було використано на уроці ІКТ. Урок пройшов у дружній атмосфері. Учні  отримали  нові знання та враження.

Презентація та конспект уроку

Якорь 19

Різдвяний конкурс «Зимові свята в традиціях нашого народу»

Нещодавно учні 7-го класу КЗ "Матвіївська ЗОСШ-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР взяли участь у Різдвяному онлайн-конкурсі

"Зимові свята в традиціях нашого народу". Цей конкурс для тих, хто щороку з нетерпінням чекає зимової казки, яку приносять традиційні свята. Учні, виконуючи завдання, дізналися багато нового про українські зимові традиції. Згадали, хто такий Святий Миколай, як українці відзначають Новий рік, Різдво та Водохрещу, якими обрядами супроводжуються ці святкування,

які ще свята ми зустрічаємо взимку. Головна мета конкурсу — сформувати цікавість до вивчення народних традицій, допомогти школярам краще зрозуміти значення кожного свята та подарувати віру в різдвяну казку.
Діти, окрім насолоди від онлайн-вікторини, отримали нагороди:

диплом І ступеня - 1, ІІ ступеня - 5, ІІІ ступеня - 4 та сертифікати учасника - 6

Вітаємо переможця!

Інститутом політико-правових та релігійних досліджень проведено Національний конкурс творчих робіт (есе) «Європейські цінності»

до Дня Соборності України.

Конкурс відбувся за підтримки Координаційної ради молодих юристів України при Міністерстві юстиції України, Міністерства молоді та спорту України, Міністерства освіти і науки України та Координаційної ради молодих юристів міста Києва при Печерському районному відділі державної виконавчої служби міста Києва Головного територіального управління юстиції у місті Києві.

IMG_20190128_143201.jpg

Метою Конкурсу було підвищення рівня обізнаності молоді про європейську інтеграцію, сприяння утвердженню європейських цінностей та європейської ідентичності України.

Участь у Конкурсі взяли аспіранти закладів вищої освіти України, студенти, молоді правники, учні, члени Малої академії наук України з усіх областей України. За результатами Конкурсу визначено переможців.

Диплом ІІ ступеня отримав учень 9 класу Марсавін Кирил, який писав свою роботу «Молодь вибирає майбутнє: шлях до євроінтеграції» під керівництвом учителя історії та правознавства Шашкіної Оксани Анатоліївни та вчителя української мови та літератури Павленко Наталії Євгеніївни.

Якорь 20

Тиждень безпечного інтернету

В цьому році день безпечного інтернету відзначався 5 лютого. З цього приводу в Матвіївській ЗОСШ-інтернаті були проведені відповідні заходи протягом минулого тижня. Для учнів молодшої школи та 5-6 класів було проведено виховну годину, де обговорювалися питання інтернет-залежності дітей та безпечний пошук даних просторами інтернету. Їм наглядно продемонстрували як наше населення поринуло у віртуальний світ гаджетів (за допомогою мультфільмів «Ти також заблукав в цьому світі, як і я?», https://www.youtube.com/watch?v=QugooaNRnsk , «Залежність від соціальних медіа» https://www.youtube.com/watch?v=VJcxbOmV6Do та 3D-анімації «Приклеєний» https://www.youtube.com/watch?v=rW2g5cwxrqQ ). Для учнів 7-10 класів підіймалися теми секстину та онлайн-грумінгу, де учням продемонстрували на прикладі відео «Online сексуальне насильство над дітьми (онлайн-гурмінг)» https://www.youtube.com/watch?v=b-gaa9ZI2JE яка небезпека чекає по той бік екрану та що треба робити, щоб її уникнути.

В кінці кожного заходу діти проходили онлайн-тестування на порталі «На Урок», де визначався їх рівень обізнаності як користувачів

всесвітньої павутини. Наприкінці кожному учню були видані буклети-пам’ятки «Правила користування Інтернетом. Безпека в Інтернеті».

Тиждень безпечного інтернету підготували та провели вчителі інформатики: Свиридов Д.В., Березняк І.С., Конькова Д.Е.

Якорь 21

Захист науково-дослідницьких робіт МАН-2019

04.jpg

7 лютого 2019 р. на базі 5 корпусу ЗНУ пройшов

Обласний етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук 2018-2019 н.р.

Запорізький національний університет гостинно прийняв 173 школяра області у наукових відділеннях історії, філософії та суспільствознавства й наук про Землю. 

Нашу школу-інтернат гідно представила учениця 9-го класу Дем`янчук Анастасія, яка виступила з роботою "Лялька-мотанка як сакральний оберіг українського народу"

(секція "Етнологія"). Для нашої школи це перший досвід участі у МАН. У планах не зупинитися на досягнутому, а навпаки, залучити якомога більше учнів до роботи

у Малій Академії Наук у різних напрямках. 

Якорь 23
9eb86c3c51fe8794aa0c6d01532d092c1f3a0cfd

Кольоровий тиждень у 3-б класі

11 лютого 2019 року у 3-Б класі КЗ «Матвіївська ЗОСШ-інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР  розпочався  «Кольоровий тиждень».

Кожен день тижня присвячений певному кольору та має свою тематику. Уроки, конкурси, виставки, змагання, які проходитимуть

в рамках тижня, розвиватимуть творчість школярів, навчатимуть їх бути спостережливими, кмітливими та креативними.

Протягом тижня ми переконалися, як кольори зцілюють нас, змінюють наш настрій і внутрішній стан, заспокоюють і змушують діяти, розпалюють творчу думку, допомагають зосередитися. Ентузіазм, творчий підхід учителя та вихователя,

інноваційні педагогічні технології допомогли зробити  справжнім святом як для дітей, так і для дорослих.

Кожен день «Кольорового тижня» пройшов на високому емоційному підйомі та позитиві. Посмішки не сходили з облич дітей.

Вчитися, дійсно, цікаво і весело! 

Конспект "Кольоровий тиждень"

Якорь 24

Нагороди та результати "Sunflower-2018"

1468828289-33417.png

30 листопада 2018 року учні КЗ «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР під керівництвом вчителя Жифарської Н.Є. взяли участь у ІІІ Міжнародній грі зі світової літератури «Sunflower-2018».

Щороку зростає кількість бажаючих спробувати власні сили в інтелектуальному конкурсі.

Цьогоріч 59 дітей нарешті отримали довгоочікувані результати та нагороди:

Диплом І ступеня Всеукраїнського рівня – 2, Диплом ІІ ступеня Всеукраїнського рівня – 2, Диплом ІІІ ступеня Всеукраїнського рівня – 4, Диплом І ступеня регіонального рівня – 3, Диплом ІІ ступеня регіонального рівня – 1, 

Диплом ІІІ ступеня регіонального рівня – 4, Диплом переможця в початковій школі – 29, 

Диплом переможця на шкільному рівні – 7, Сертифікат учасника – 7

Вітаємо Вас любі учасники з чудовими результатами, Ваших професійних наставників  та небайдужих батьків!

Якорь 22
001.png

У лютому 2019 року відбулася Всеукраїнська олімпіада з німецької мови «Всеосвіта Зима 2018-2019». Учні 5-9 класів під керівництвом учителів німецької мови Сушкової О.М. та Корніленко Н.А. прийняли в ній активну участь. На школярів чекало безліч нових цікавих завдань з даного предмету, захопливі враження та ексклюзивні нагороди, які «Всеосвіта» розробила спеціально для зимового сезону олімпіади. Діти здобули дипломи переможців та сертифікати.

Якорь 30
lenty-poloski-ukrainskij-flag-png.png

Міжнародний день рідної мови

25974872.png

21 лютого світове співтовариство відзначає Міжнародний день рідної мови.

Для кожної людини її рідна мова була і залишається найдорожчою у світі, бо саме вона визначає пам’ять народу в історичному і цивілізаційному світі.

Учні нашої школи разом з учителями української мови Павленко Н.Є. та Жифарською Н.Є. теж приєднались до відзначення цієї дати. П’ятикласники писали есе «Краса і багатство української мови». Учні 5-А та 6 класу взяли участь в інтерактивному конкурсі «Подорож в океані рідної мови».

 Учні 8 класу створили відеопоезію

за твором В.Сосюри «Любіть Україну».

Якорь 25

Міжрегіональний конкурс ораторського мистецтва "Заговори, щоб я тебе побачив"

З 19 по 21 лютого 2019 року проходив Міжрегіональний конкурс ораторського мистецтва "Заговори, щоб я тебе побачив - 2019". У рамках святкування Дня рідної мови та 80-річчя рідної землі, Запорізької області. 
Наші учні  1-10 класів взяли активну участь, як і в попередні роки, і посіли призові місця. Вітаємо!!!

Результати фестивалю

Протоколи 1-4 класи

Протоколи 9-11 класи

Якорь 26

Х Всеукраїнська українознавча гра «Соняшник»

76319616ea445aefa9f5e3ac1cc109c7.png

5 березня 2019 року пройшов тур Х Всеукраїнської українознавчої гри «Соняшник». Учні нашої школи

(у кількості 44 чоловік) теж взяли участь.

При виконанні завдань, діти виявили свої здібності, перевірили грамотність, уміння логічно мислити, працювати самостійно. Родзинкою завдань були ребуси, які із задоволенням розв′язували всі. Цікаво було спостерігати, як школярі із захопленням думали, допитливо обгрунтовували прочитане, збагачувалися новими знаннями, самовдосконалювалися. Душею торкалися бездонних джерел нашого народу, його історії, мудрості та культури.

Діти з нетерпінням чекають на результати, які

будуть висвітлені на сайті у травні 2019.

Якорь 27

Інтерактивна вікторина до 205-річчя з дня народження Т.Шевченка

У цьому році Україна відзначає 205-річчя з дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Вихованці КЗ "Матвіївська ЗОСШ-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР також долучилися до вшанування пам`яті видатного українського поета. Одним із багатьох проведених заходів була інтерактивна вікторина в онлайн-сервісі Kahoot. Ця ігрова платформа дозволяє дітям навчатися граючись. Учні за допомогою смартфонів надсилали відповіді на онлайн-ресурс, який і визначив переможця відповідно отриманих балів.
Така гра стимулює критичне мислення, заохочує школярів до навчання, сприяє спілкуванню та співпраці в колективі.

Якорь 28

ВІДКРИТИЙ ЗАХІД "ТОП-5 ОРИГІНАЛЬНИХ ПІСЕНЬ ЗА ТВОРАМИ КОБЗАРЯ"

PenInk.png

З дня народження Тараса Шевченка (9 березня, 1814 рік) виповнюється 205 років.

Українські виконавці десятки разів бралися за його творчість, але

в більшості випадків хітами пісні на його вірші не ставали. Цілі альбоми на його вірші випускали група "Кому вниз" і сестри Тельнюк. Композиції в їх виконанні виходили найчастіше драматичними, сумними і войовничими. І це не дивно, оскільки практично вся поезія Кобзаря саме така. Тим не менш є групи, які знаходили свій, більш оригінальний ніж більшість підхід до його віршів. Його драми вони перетворили у веселі, стильні й епатажні пісні.

Вчитель української мови та літератури  Тарасенко І.В. підготувала та провела відкритий захід «ТОП-5 оригінальних пісень за творами  Кобзаря». Ірина Володимирівна підібрала п'ять пісень українських груп на вірші Шевченка, у яких його творчість звучить по-новому – жартівливо і розслабляючи . Учні мали змогу насолодитися творами Кобзаря у виконанні груп Dakh Daughters - "Така її доля", OT VINTA — "Кохайтесь, чорноброві!", YEYO – Kateryna, Мертвий півень - "Садок вишневий", Тартак - "Косар" та інші.

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ КОНКУРС

#ТГШ205: ТАЄМНИЦЯ ГЕНІЯ ШЕВЧЕНКА

ДЛЯ УЧНІВ 5-11 КЛАСІВ

Тарас Шевченко – не просто ще одне прізвище зі шкільної програми з української літератури. Це одна з найвизначніших особистостей в історії

нашої країни. та чи достатньо ми про нього знаємо? Чи знали ви, що Шевченко був неймовірно талановитим художником, душею компанії

та затятим модником? Наш Кобзар має багато загадок. Але таємниці існують саме для того, щоб одного разу бути розгаданими.

І День народження Шевченка – чудовий привід!

Визначній особистості – незвичайне святкування! Тож відзначаємо день народження Кобзаря цікаво та з користю.

 Освітній проект «На Урок» розробив  унікальний конкурс, завдяки якому учні 10 класу дізналися більше цікавих фактів з біографії

Тараса Григоровича та краще зрозумієш його творчу спадщину.

Перевір, наскільки добре ти знаєш творчість та біографію нашого Кобзаря, та відчуй себе справжнім шевченкознавцем!

Якорь 32

Всеукраїнська акція "Урок справедливості"

В КЗ "Матвіївська ЗОСШ-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР 13 березня 2019 відбувся "Урок справедливості" для учнів 3-а, 3-б та 4 класів. Захід проходив в рамках Всеукраїнської акції "Урок справедливості", організованою Асоціацією розвитку суддівського

самоврядування України за підтримки Ради суддів України та сприяння Програми USAID "Нове правосуддя".

Відповідно до рішення від 17.09.2018 р. № 59 Рада суддів України також долучилася до заходу активною участю своїх членів,

суддів м. Запоріжжя  -  Дмитрієвої Марії Михайлівни (Комунарський районний суд) та

Звєздової Наталії Сергіївни(Шевченківський районний суд).

 Наталія Сергіївна і Марія Михайлівна також розповіли дітям про роботу сідді, продемонстрували суддівську мантію,

нагрудний знак, дали відповіді на багаточисленні дитячі запитання. Діти отримали подарунки за активну участь в уроці справедливості, стали членами клубу Юних Справедливців.

Ми сподіваємося, що уроки справедливості будуть проведені і для учнів інших класів нашої школи.

Якорь 29

Олімпіада Олімпус із німецької мови

Інститут Розвитку Шкільної Освіти (ІРШО) організовує предметні олімпіади Олімпус для школярів на різному рівні знань. Олімпіади вносять різноманітність у систему занять, є своєрідним доповненням при освоєнні освітніх програм, а також є зовнішнім джерелом оцінки рівня знань учнів, сприяють розвитку уяви та творчого мислення.

Незвичайні завдання та привабливий графічний дизайн тестів зацікавлює дітей і заохочує їх поглиблювати свої знання. 01 лютого 2019 року учні нашої школи-інтернату прийняли участь в олімпіаді з німецької мови під керівництвом вчителів Корніленко Н.А. та Сушкової О.М. Нещодавно вони отримали дипломи лауреатів та учасників. Вітаємо з перемогами та запрошуємо до весняної сесії Олімпус!

Якорь 31

Студентська конференція “Хортицькі читання”

 11 квітня у Запорізькому інституті економіки та інформаційних технологій відбулася щорічна студентська конференція “Хортицькі читання”, в якій взяла участь і наша школа-інтернат. Конференція проводиться з метою залучення учнівської молоді до наукової діяльності, вироблення у старшокласників навичок публічного викладення результатів своєї роботи та формування у доповідачів уміння вести дискусію та захищати основні положення досліджуваної проблеми.

Свою роботу в секції історії  представляла  учениця

9-го класу  Дем`янчук Анастасія під керівництвом вчителя історії і правознавства Шашкіної Оксани Анатоліївни. Висвітлювана тема: “Лялька-мотанка як сакральний оберіг українського народу”.

За результатами виступів Анастасія посіла ІІ місце.

З 2016 року в нашій школі-інтернаті започаткована традиція заохочення грошовою винагородою учнів за високі досягнення  у навчанні,

участь у громадський, спортивній та науковій діяльності. Це дає можливість підтримати інтелектуально обдарованих

учнів, стимулювати талановитих дітей нашого закладу.

Якорь 33

Результати українознавчої гри “Соняшник-2019”

05 березня 2019 року з метою активного залучення учнівської молоді до кращих здобутків національної культури в її мовному просторі, формування в учнів сталої зацікавленості українською мовою, літературою, українознавством 46 учнів

КЗ «Матвіївська ЗОСШ-інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР

під керівництвом учителя української мови та літератури

Павленко Н.Є. вкотре взяли участь у Х Всеукраїнській українознавчій грі "Соняшник".

Завдання викликали в учнів зацікавлення й бажання

розширювати власну ерудицію.

І ось нарешті під кінець навчального року Творче об`єднання «Соняшник» оголосило результати:

 15 учнів отримали Диплом переможця в початковій школі,

а також Ісенко Аліна, Смолярова Софія, Сергієнко Дар`я

(учениці 5-а класу) та Яланська Карина (учениця 7 класу) – Дипломи ІІІ ступеня регіонального рівня

Вітаємо переможців!

IMG_20190523_085520.jpg

Особливою відзнакою були нагороджені учні  3-А класу (класний керівник Балута С.В.) Дипломом найактивнішого учасника конкурсу

Якорь 34

Результати Всеукраїнської гри з англійської мови "PUZZLE-2019"

Прийшли результати Всеукраїнської гри

з англійської мови "PUZZLE-2019", в якій прийняли

участь учні 3-4, 5-А, 7-9-х класів КЗ "Матвіївська

ЗОСШ-інтернат" ЗОР. Наші учні роблять великі успіхи!
Про це свідчать: 

  • 5 дипломів за I місце Всеукраїнського рівня;

  • 3 дипломи за III місце Всеукраїнського рівня;

  • 9 дипломів за I місце регіонального рівня;

  • 2 дипломи за II місце регіонального рівня;

  • 4 дипломи за III місце регіонального рівня.

Учні отримали чудові подарунки - словники та

сертифікати за участь.
Так тримати! Ми вами пишаємось!

Якорь 35
bottom of page