top of page

ХІІІ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика

Відповідно до наказу ДОН ЗОДА від 24.10.2017

№ 0680 "Про проведення першого та підготовку до другого етапу Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика у 2017/2018 н.р.", з метою утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед учнівської та студентської молоді, виховання поваги до культури і традицій українського народу 08 листопада 2017 року відбувся

І (шкільний) етап Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика серед учнів 3-9, 11 класів.

У цьому заході взяло участь 40 дітей. Найкращі знання показали такі учні: Цяпа Михайло (3 кл.),

Ткаченко Варвара (4-А кл.), Москаленко Ксенія (5 кл.), Жекова Сніжана (6 кл.), Єрьоменко Вікторія (7 кл.), Марсавін Кирил (8 кл.), Жекова Софія (9 кл.), Янковська Яна (11 кл.). На ІІ етап Міжнародного конкурсу будуть направлені Ткаченко Варвара,

Жекова Сніжана та Жекова Софія, які набрали

найбільшу кількість балів.

Підготували захід вчителі-філологи: Жифарська Н.Є. та Челноков П.А.

Мова - втiлення думки. Що багатша думка, то багатша мова. Любiмо ïï, вивчаймо ïï, розвиваймо ïï! Борiмося за красу мови, за правильнiсть мови,

за приступнiсть мови, за багатство мови... 

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності

З року в рік українці з різних куточків світу пишуть радіодиктант, який їх єднає. Щороку зростає кількість і географія учасників радіодиктанту. Окрім України, пишуть в Латвії, Литві, Португалії, Словаччині, Румунії, Казахстані, Китаї, Аргентині, США та Канаді.

09 листопада 2017 року до Дня української писемності та мови пройшов XVII Всеукраїнський радіодиктант під гаслом: «Нас багато. Ми різні. Але нас об’єднує спільна мета».

Сам текст, згідно усталеної традиції, прочитав український лінгвіст Олександр Авраменко.

Цьогоріч автор обрав тему – "Наші пісні". 

Учні та вчителі нашої школи також долучилися до написання диктанту. І не лише для того, щоб перевірити свої знання української, а й для національного єднання.

Якорь 1
Якорь 2

День української писемності та мови

09 листопада всі українці відзначають День української писемності та мови. У нашій школі сьогодні відбувся традиційний захід для учнів

5-9 класів. Ведуча свята Павленко Наталія Євгеніївна розповіла присутнім багато цікавого про цей день. Також звучали поетичні рядки про рідну мову, пісні з уст учнів. Діти взяли участь у конкурсі малюнків до Дня писемності.

Бібліотекар Ковальова Олена Сергіївна

підготувала тематичну виставку.

Якорь 3

Х Міжнародний конкурс з інформатики та комп`ютерної грамотності "Бобер-2017"

Відповідно до листа Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації від 31.08.2017   

 № 1879/03.2-14 «Про участь у Міжнародному конкурсі  з інформатики  та комп’ютерної вправності  «Бобер» у 2017/2018 навчальному році», з метою підвищення ІКТ-компетентності дітей, ознайомлення і зацікавлення сучасними інформаційними технологіями, комп’ютерною технікою та літературою, активізації творчої діяльності вчителів, надання статистичних даних результатів конкурсу для вдосконалення навчальних програм та підручників 12 листопада у нашій школі відбувся Х Міжнародний конкурс з інформатики та комп’ютерної вправності «Бобер», де учні розв’язували завдання на розвиток логіки, уваги та творчого мислення. До участі були залучені  учні 2-9, 11-х класів. Всього у конкурсі взяло участь 49 вихованців нашого закладу. Шкільні координатори: Свиридов Д.В. та Березняк І.С. 

Детальна інформація про Конкурс тут

Якорь 4

ІІ Міжнародна гра зі світової літератури "Sunflower"

З метою активного доручення учнів до найвищих досягнень світової літератури та культури, виховання естетичного смаку

під керівництвом вчителя української та зарубіжної літератури Жифарської Наталії Євгеніївни 30 листопада

у нашій школі вдруге відбулася Міжнародна гра зі світової (української та зарубіжної) літератури "Sunflower".

49 учнів вирішили спробувати свої сили на знання зарубіжної літератури, тому активно долучилися до участі у грі.

Адже «Sunflower"- це гра, де дитина почуває себе здатною досягти успіху. Діти із великим задоволенням розв’язували ребуси, шукали правильних відповідей у завданнях, показуючи свої знання з української та зарубіжної літератури, побуту та звичаїв нашого народу. Участь школярів у цій грі доводить, що наші діти люблять читати художні твори , шанують і поважають літературу.

А тепер з нетерпінням чекають результатів та нагород!

Якорь 5

Тиждень німецької мови 

З 28.11 по 02.12.2017 року в нашому навчальному закладі відбувся Тиждень німецької мови.

Для учнів було організовано та проведено ряд виховних заходів.

Для початкової ланки були продемонстровані відомі українські казки: "Ріпка", "Колобок", "Курочка Ряба", - німецької мовою, до яких діти малювали ілюстрації та самі інсценізували їх. Впродовж Тижня діяла виставка малюнків.

Середня ланка приймала участь у мовних конкурсах "Знавці німецької мови", де продемонстрували свої знання з граматики та лексики. Дітям сподобалося складати прислів`я, слова,

розв`язувати кросворд та відповідати на запитання, які стосувалися Німеччини.

Учні старших класів малювали стінгазети та робили проекти на тему "Визначні місця Німеччини".

За цей час учні мали змогу здійснити уявну подорож Німеччиною і познайомитися з її традиціями і культурою. Діти з насолодою приймали активну участь у заходах та були нагороджені подарунками. За підготовку і проведення відповідали вчителі німецької мови Сушкова О.М. та Корніленко Н.А.

Якорь 8

Комбінований урок з природознавства та літературного читання

"Птахи взимку"

17 січня 2018 року у 2-Б класі був проведений цікавий урок з природознавства на тему: «Птахи взимку». Під час уроку діти мали можливість повторити і закріпити пройдений матеріал. Ознайомилися із життям птахів взимку та змінами, що відбуваються в їхньому житті. Цікаво було слухати розповіді про життя пернатих від своїх однокласників, які виступили у ролі птахів. Під час уроку учні активно працювали, були дуже уважними. Щоб підвищити пізнавальну активність, інтерес до навчання було використано на уроці ІКТ. Для формування життєвої компетентності учням була складена пам’ятка «Пташина їдальня».  Урок пройшов цікаво, весело, невимушено,

в атмосфері доброзичливості.

Діти отримали велике задоволення на уроці.

Завантажити конспект уроку та презентацію

Всеукраїнський інтерактивний конкурс «МАН-Юніор Ерудит» 

Вже кілька років поспіль у нашій школі-інтернаті проводиться Всеукраїнський інтерактивний конкурс «МАН-Юніор Ерудит» для залучення до науково-дослідницької діяльності учнів 5–11-х класів.

Змагання відбувається у чотирьох номінаціях:

 «Техніка», «Екологія», «Астрономія», «Історія».

2017 рік не став виключенням. До написання конкурсу залучилося 30 учнів. Школярі виконували тестові завдання трьох ступенів складності, розроблені відповідно до шкільної програми. Після цього бланки відповідей шкільний координатор надіслала до оргкомітету конкурсу на перевірку.

З нетерпінням чекаємо результати.

Шкільний координатор: Шашкіна О.А.

Якорь 6

Всеукраїнський учнівський літературно-мистецький конкурс "Стежками Каменяра"

Відповідно до листа ДОН ЗОДА від 06.12.2017 р. № 4421/03.2-14 "Про Всеукраїнський конкурс "Стежками Каменяра",

з метою посилення творчої мотивації у вивченні учнями творчості Івана Франка через створення літературно-мистецьких творів у різних жанрах, у яких творив митець,

та дослідження його літературної спадщини, наукової, культурологічної і громадської діяльності

26 грудня 2017 року учні 5-го класу під керівництвом вчителя української мови та літератури Павленко Наталії Євгеніївни взяли участь у Всеукраїнському учнівському літературно-мистецькому конкурсі "Стежками Каменяра".

Якорь 7

Круглий стіл "Про методичні рекомендації щодо створення освітнього середовища в Новій українській школі"

   Наші педагогічні працівники продовжують навчатися і приділяють велику увагу самоосвіті. Тому під час зимових канікул, 04 січня 2017 року вони зібралися за круглим столом для обговорення актуальної  теми сьогодення - "Про методичні рекомендації щодо створення освітнього середовища в Новій українській школі" за участю головного спеціаліста Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації Суботи Галини Семенівни.

 

«Результатом освіченості людини є її здатність продовжувати навчатися», говорив Джон Дьюї, американський філософ, психолог та реформатор освіти

   Галина Семенівна у своєму виступі розповіла про новації Закону України «Про освіту». Поінформувала присутніх, що новий Державний стандарт початкової загальної освіти наразі узгоджується в Кабінеті Міністрів України і найближчим часом буде затверджений. Водночас, за її словами, дуже важливими є не лише новий зміст освіти, а й підготовка вчителів та створення нового освітнього середовища. Під час роботи також були обговорені нові підходи до викладання уроків, організації інтегрованого навчання, проектного навчання у початковій школі.

«Кожен день в який ви не поповнили своєї освіти хоча б маленьким, але новим для вас шматком знання…

вважайте безплідно і незворотньо для себе загиблим», 

відзначав К.С. Станіславський.

Якорь 9

Педагогічний семінар "Соціальна адаптація та інтеграція в суспільство вихованців шкіл-інтернатів"

   12 січня 2018 року на базі нашої школи-інтернату відбувся семінар для педагогічних працівників за участю старшого викладача кафедри реабілітаційної педагогіки та здорового способу життя КЗ "ЗОІППО" ЗОР Мінакової Ірини Валентинівни, яка науково обгрунтувала особливості соціальної адаптації вихованців ЗНЗ,  висвітлила проблеми організації та вдосконалення системи освіти в інтересах соціалізації та надала рекомендації педагогам щодо підвищення рівня соціальної адаптації учнів і, як наслідок, особистісного розвитку.

Якорь 10
Якорь 11

Швейна майстерня - місце для творчості та фантазій

Творче ставлення до праці — важлива риса сучасної людини. На заняттях обслуговуючих видів праці дівчатка нашої школи-інтернату відчувають себе не просто виконавцями роботи, а її творцями. Вони не просто виконують роботу, запропоновану вчителем, а й самі ставлять перед собою завдання, які пробуджують творчу думку, розвивають технічне мислення і конструкторські здібності. Тому їхня праця є цікавою й вони отримують задоволення не лише від результату, а й від самої роботи. Хтось вважає, що виготовляти різні речі своїми руками – це марна трата часу. Але вчитель Прихожа Вікторія Петрівна з цим аж ніяк не погоджується, тому що створюючи щось самостійно, дівчата можуть дати свободу своїм фантазіям, проявити всю свою креативність та творчі здібності і створити оригінальну та неповторну річ, яка буде відповідати їхнім смакам та бажанням.

Якорь 12

З січня 2018 року розпочалася Євровікторина від Євроквіз —  щорічна всеукраїнська онлайн-вікторина на тему Європи та Євросоюзу, що складається з 5-ти раундів. Проходитиме вікторина з січня по квітень 2018 року. Учасники зможуть перевірити свої знання про Європу, а найуспішніші з них отримають сувеніри від 
Представництва Європейського Союзу в Україні.

Усі без виключення учасники, які пройдуть 5 раундів вікторини, зможуть отримати електронний сертифікат про участь у Євровікторині. 

Учні нашої школи-інтернату також долучилися до проходження онлайн-вікторини на сайті www.euroquiz.org.ua, щоб дізнатися нові вражаючі факти про ЄС. Відповідальні за проведення:

Шашкіна О.А., Жданов В.М., Свиридов Д.В.

Євровікторина від Євроквіз

Якорь 17

V фестиваль ораторського мистецтва "Заговори, щоб я тебе побачив"

19-20 лютого 2018 року у ДНЗ №90 «Волошка» Комунарського району м. Запоріжжя та Запорізькій суспільно-гуманітарній гімназії №27 пройшов

V фестиваль ораторського мистецтва

"Заговори, щоб я тебе побачив". 

Конкурс  ораторського мистецтва проводиться з метою виявлення та підтримки творчо обдарованих дітей, розвитку їхнього комунікативного та риторичного потенціалу. Ідея проведення заходу такого типу виникла у зв’язку з тим, що вже кілька років конкурс ораторів проводиться на міжрегіональному  рівні. 

Творчому  змаганню передувало урочисте відкриття, під час якого  звучали щирі проникливі слова про мову, про її красу та неповторність.

Учні нашої школи-інтернату також прийняли участь у фестивалі. Кожен з них виступив у  2 номінаціях: підготовлений публічний виступ та непідготовлений міні-виступ (експромт). Діти мали змогу розповісти про себе, родину, країну або улюблену справу. Головна умова — впевненість в собі, артистизм та бажання переконувати публіку. Свої сили спробували такі конкурсанти: 

Земляна Катерина (3 клас), Маліков Кирило (4-А клас), 

Товстопятко Анастасія (2-А клас), Москаленко Юлія

(2-Б клас), Великодна Софія (1 клас), Улітенко Дар`я

(3 клас),  Прихожий Ігор (3 клас), Жекова Софія (9 клас).

Шкільний координатор: Прихожа В.П.

Якорь 13

"Sаint Valentine’s Day" на уроках англійської мови

14 лютого у багатьох країнах святкують День святого Валентина. У нашому навчальному закладі на уроках англійської мови вчителем Великодною А. О.  були проведені інформаційні хвилинки, на яких діти більш детально познайомились з традиціями святкування цього дня в Англії та США та його символами, прослухали традиційні пісні.

Особливо дітям сподобалось виготовлення листівок-валентинок на відповідну тематику.

Якорь 16

Метод проектів на уроках англійської мови

Під час проведення уроків англійської мови вчитель Великодна А. О. використовує  метод проектів. Цей вид діяльності розвиває у дітей відповідальність за команду, співпрацю та взаємовиручку. Діти вчаться правильно аналізувати різні джерела інформації та пов’язувати з життям знайдений матеріал. Також при виконанні проектів діти повторюють раніше вивчені лексичні одиниці та мовленнєві структури, вчаться правильно використовувати граматичні структури.

Також, на уроках англійської мови діти інсценізують діалоги на різні теми, що удосконалює навички їх говоріння.

Якорь 14

Всеукраїнська гра з англійської мови "PUZZLE-2018"

Відповідно до листа ДОН ЗОДА від 26.09.2017 № 3426/03.2-18 "Про VІІІ Всеукраїнську гру з англійської мови "PUZZLE-2018", з метою а активного залучення учнів 3-11 класів до вивчення англійської мови   19 лютого 2018 року в нашій школі-інтернаті було проведено Всеукраїнську гру з англійської

мови "PUZZLE-2018"

Гра сприяє зацікавленості учнів, допомагає  мотивувати активне вивчення англійської мови, підвищує інтерес дітей до читання, а також допомагає учням старших класів сформувати навички  роботи із тестовими формами контролю.

За проведення гри у школі-інтернаті відповідали вчителі англійської мови: Олександрова Г.І. та Великодна А.О.

Якорь 15

Результати ІІ Міжнародної гри зі світової літератури "Sunflower"

30 листопада 2017 року, діти нашої школи-інтернату вдруге взяли участь у Міжнародній грі зі світової літератури "Sunflower". 49 учнів 2-11 класів під керівництвом учителя зарубіжної літератури Жифарської Наталії Євгеніївни з неймовірною допитливістю поринули у світ пізнавальної, навчальної та захопливої гри, демонструючи свої знання та вміння із цього предмету. І ось, нарешті, ми дочекалися результатів: 

  • 2-4 класи - 22 диплома переможця початкової школи та 5 сертифікатів учасника;

  • 5-11 класи - 1 диплом ІІ ступеня регіонального рівня (Грона Тимур), 2 диплома ІІІ ступеня регіонального рівня       (Жекова Сніжана та Сергієнко Анастасія), 12 дипломів переможця на шкільному рівні, 7 сертифікатів учасника.

Усі учасники гри отримали дипломи та сертифікати, а також були нагороджені подарунками.

Детальніше: розгорнута електронна відомість

Якорь 18

Всеукраїнський інтерактивний учнівський конкурс юних суспільствознавців «Кришталева сова» 

03 березня 2018 року з метою популяризації правових, історичних, філософських знань серед учнівської молоді, морально-духовного виховання школярів і формування у них демократичних цінностей у нашому навчальному закладі був проведений шостий Всеукраїнський учнівський конкурс юних суспільствознавців «Кришталева сова» серед учнів 5-6 класів за такими напрямками:

історія  та християнська етика.

До участі залучилося 20 учнів. 

Шкільні координатори: Шашкіна Оксана Анатоліївна та Синюк Ірина Володимирівна.

IХ Всеукраїнська українознавча гра «Соняшник»

01 березня 2018 року у нашій школі-інтернаті відбулася

IХ Всеукраїнська українознавча гра «Соняшник», яка  проводилася з метою активного залучення учнівського загалу до кращих здобутків національної культури в її мовному та літературному просторі, формування навичок аналізу мовного та літературного матеріалу.

Цьогоріч до участі у грі долучилося 88 дітей.

ЇХ спонукала допитливість, активність, вболівання за рідну мову, а найголовніше – пізнати нове. Тож учнів чекали цікаві завдання, котрі вони виконували із захопленням і задоволенням.  Кожен учасник мав можливість перевірити свою грамотність, уміння аналітично й логічно мислити, працювати самостійно, продемонструвати

глибоку ерудицію і кмітливість. 

Шкільний координатор: Павленко Наталія Євгеніївна

Якорь 19
Якорь 20

Тиждень української мови, присвячений вшануванню пам`яті

Тараса  Григоровича Шевченка

Для нашої школи-інтернату стало давньою традицією щороку в березні вшановувати пам’ять Тараса Шевченка. В ході проведення заходів звучать його поезії, пісні, і кожен охочий може пізнати й осягнути творчість Кобзаря.

Цього року з 01 по 12 березня в нашому закладі також проходив тиждень пам'яті Тараса Григоровича Шевченка, протягом якого вчителями-філологами, вчителями початкових класів та вихователями були проведені заходи відповідно до Плану. 

 Розпочався тиждень Всеукраїнською українознавчою грою "Соняшник" (шкільний координатор: Павленко Н.Є.),

про яку ми розповідали Вам раніше. 

Також серед  проведених  заходів відеоурок "Тарасова доля - то правда жива" та літературна вікторина "Ім`я Шевченка стукає в серцях" (підготувала Павленко Н.Є.), урок з використанням хмарних технологій (арт-скрайбінг на сайті PowToon) на тему: "Відомий та невідомий Шевченко" та онлайн-вікторина (сервіс LearningApps.org) "Життєвою та творчою стежкою Кобзаря" (підготувала Жифарська Н.Є.). Тарасенко І.В. підготувала для дітей презентацію на тему: "Тарас Григорович Шевченко - геніальний поет українського народу"

та вікторину "Тарас Шевченко". Протягом тижня учні мали змогу завітати до нашої шкільної бібліотеки , ознайомитися з матеріалами книжкової виставки: "Візійний світ поезії Шевченка"

та "Життя як легенда", яку підготувала Ковальова О.С.

Якорь 21

Конкурс ораторського мистецтва "Невмируще Шевченкове слово"

Переможці були відзначені грамотами та подарунками:

І місце - Смолярова Софія (учениця 4-а класу)

ІІ місце - Улітенко Дар`я (учениця 3-го класу)

ІІІ місце - Москаленко Юлія (учениця 2-б класу)

Без уваги не залишився жоден учасник, всі отримали заохочувальні призи. 

І ми з гордістю можемо зазначити, що учні і педагоги школи-інтернату гідно вшанували пам`ять українського геніального поета!

Завершенням тижня стала виставка дитячих малюнків "Ми тебе не забудемо, Тарасе!" та конкурс ораторського мистецтва "Невмируще Шевченкове слово". Передмовою до заходу стала виховна година "Шевченко очима дітей" з презентацією відеопоезії, створеної вихователем 4-а класу Прихожою В.П.  та учнем 3-го класу Прихожим Ігорем.

Вчителі початкових класів підготували гідних декламаторів поезій видатного українського письменника. У конкурсі взяли участь

17 читців. Діти старанно готувалися до конкурсу і, попри хвилювання, майстерно відтворювали рядки Кобзаря.

Якорь 22

Міжнародний учнівський конкурс

 юних істориків «ЛЕЛЕКА – 2018»  

14 березня 2018 року в нашій школі-інтернаті відбувся Міжнародний учнівський конкурс юних істориків «Лелека-2018». Ініціатор змагань – Всеукраїнська громадська організація «Освітній простір». Конкурс проводився з метою підвищення рівня знань учнів з історії, розвитку їх дослідницьких здібностей, формування у них історичної пам’яті. У конкурсі взяли участь учні 5-11 класів. Всі учасники намагалися якнайкраще відповісти на всі запитання тестів, тому з нетерпінням чекають на свої результати.

Шкільний координатор: Шашкіна О.А.

Якорь 23

Наймасштабніша Євровікторина від Представництва ЄС

Триває друга щорічна всеукраїнська онлайн-вікторина на тему Європи euroquiz.org.ua. Учасники вікторини відповідають на питання, отримують неочікувані факти про Європу. Євровікторина – це наймасштабніша всеукраїнська вікторина на тему Євросоюзу.

Це 20 запитань від найкращих знавців Європи, вражаючі факти, неочікувані відкриття та море цікавинок.

Шкільні координатори: Шашкіна О.А. та Свиридов Д.В.

Якорь 24

Міжнародний математичний конкурс "Кенгуру"

 15 березня 2018 року у школі-інтернаті пройшов Міжнародний математичний конкурс "Кенгуру", в якому взяли участь 70  учнів 2 - 11-х класів.

Метою конкурсу є залучення учнів у цікавий і пізнавальний світ математики. Гра цікава як призерам олімпіад із різних предметів, так і тим, хто лише починає засвоювати ази науки - математики.

У нашій школі конкурс «Кенгуру» проходить вже багато років. І він має своїх прихильників. Були учні, які брали участь у конкурсі раніше, а деякі учні прийшли до нас вперше. Ми сподіваємось, що їм все сподобалось - і завдання, і атмосфера проведення, тому будемо  чекати їх участі  в цьому заході

у наступних роках.

З нетерпінням чекаємо результатів конкурсу.

Шкільний координатор: Литвин М.П.

Якорь 26

Тиждень математики з 20 по 24 березня 2018 року

Навчати дітей бачити красу математики, розвивати інтерес до неї – одне з найважливіших завдань, що стоять перед педагогами. В нашій школі стало традицією щорічно проводити тижні математики. З метою залучення учнів до активної пізнавальної діяльності, розширення їхнього математичного кругозору, пробудження в учнів інтересу до математики з 20 по 24 березня 2018 року в школі пройшов Тиждень математики, який підготували вчителі математики Литвин М. П., Березняк І. С.  Розпочався він галереєю математичних газет, які підготували учні середньої та старшої школи, конкурсом кросвордів. 

На кожен день тижня сплановано математичні заходи: конкурси, змагання, математичні свята, ігри. Учням молодшої ланки найбільше сподобались уроки  LEGO-математики з використанням математичних розмальовок

та складання математичних кросвордів.

Якорь 27

Розважально-інтелектуальна гра з математики "Хто зверху?"

Серед заходів Тижня математики була гра аналогічна до телевізійної гри-шоу "Хто зверху?". У ній брали участь дві команди: хлопців та дівчат. Відповідь на питання:"Хто розумніший - хлопці чи дівчата?" намагались знайти учні 8-11 класів. 

Команду хлопців очолив Москаленко Микита, дівчат — Жекова Софія. Гра була напруженою, емоційною, непередбачуваною. Ніхто з учасників не хотів здавати позиції. Уболівальники були розділені на дві частини: хлопці і дівчата. Кожна сторона

активно скандувала: «Дівчата!» та «Хлопці!»

Розважально-інтелектуальна програма складалася з 5 раундів та фіналу.  Оцінювало конкурсантів поважне журі у складі директора школи Наталі Іванівни, завуча Павла Анатолійовича. Незалежно від перемоги, кожній команді дісталися цукерки.

Як відомо, у перемоги завжди солодкий присмак.

Підготувала та провела гру вчитель математики: Литвин М.П.

Якорь 28

Тренінг для педагогів "Хмарні сервіси в освіті"

З 26 по 30 березня  2018 року у нашій школі-інтернаті пройшов тренінг Всеукраїнського проекту «Хмарні сервіси в освіті».

Заняття проводила сертифікований тренер Караруш Наталія Володимирівна. У тренінгу взяли участь 22 вчителя. Протягом 40 годин учасники опановували найсучасніші хмарні засоби Microsoft Office 365, які дозволяють налаштовувати роботу школи й процес навчання школярів по-новому. Також дізналися про основні принципи роботи з хмарними сервісами Google та їх перевагами. Хмарні технології розширюють можливості роботи для вчителів та учнів. 

Шкільний координатор: Жифарська Н.Є.

Якорь 25

Учитель - не просто професія, це покликання...

Робота, що пов`язана з викладанням,  завжди вважалася дуже складною, але в той же час поважною діяльністю. 

Викладання – це щоденна підготовка вчителя до уроків, підбір цікавого матеріалу, зацікавленість своїм предметом,

додаткові знання та головне вміння  легко та якісно донести їх до дітей. 

12 квітня 2018 року ми провели цікавий експеримент: в ролі педагога виступили учні 6-го класу. Вони мали можливість

відчути на собі всі труднощі цієї професії. Сергієнко Анастасія та Артемченко Максим провели урок позакласного читання

з української літератури на тему: "Ярослав Стельмах "Нахаба".

Анастасія підготувала презентацію "Життєвий та творчий шлях Ярослава Стельмаха", перевірочні тести на відповідну тематику. Максим же розповів учням про літературну діяльність письменника, його твори для дітей та підготував літературний диктант

за оповіданням "Нахаба". Діти цікаво провели заняття і виставили всім за урок оцінки. 

А вчитель української мови та літератури Жифарська Н.Є. замість вчительського столу сіла за парту з учнями.

Якорь 29

Урок трудового навчання

"Технологія пошиття фартуха. Зняття мірок"

Нещодавно учениці нашої школи-інтернату відвідали уроки на тему «Технологія пошиття фартуха. Зняття мірок».  

Під керівництвом вчителя трудового навчання Прихожої В.П. вчилися правильно знімати мірки з фігури людини.

   Адже щоб готовий виріб мав привабливий зовнішній вигляд і добре сидів на фігурі, необхідно знати параметри людини, які визначаються зняттям  мірок. Знімання мірок – важливий етап конструювання виробу. 

Робота на уроці проходила у формі гри «Ательє». Дівчатка розділилися на дві групи. В кожній групі вибирали ролі: клієнта, художника – модельера, закрійника та  отримали завдання відповідно до фасону фартуха зняти мірки та презентувати модель фартуха.

Якорь 30

Всеукраїнські інтернет-олімпіади "На Урок"

З 09 по 29 квітня 2018 року на освітньому проекті "На урок" проходять предметні інтернет-олімпіади з різних навчальних дисциплін: предмети початкової школи, українська мова та література, англійська мова, математика, біологія, інформатика.

Головна мета таких  олімпіад  – створення оптимальних мотиваційних умов для вивчення відповідної предметної дисципліни усіма учнями з будь-яким рівнем знань. Завдання адаптовані до шкільної програми, але інтернет-олімпіада «На Урок» має суттєву відмінність від типових конкурсних заходів – кожен без винятку учень зможе проявити себе.

Учні нашої школи також долучилися до участі в олімпіаді і тепер з нетерпінням очікують на результати та нагороди.

Детальна інформація про інтернет-олімпіади на сайті "На урок"

Якорь 31

Комп'ютерні інформаційні технології на уроках англійської мови

London

Розвиток системи освіти вимагає від педагогічної науки практики вивчення й впровадження нових методів навчання і виховання учнів. Щоб успішно розвивати пізнавальні процеси у навчальній діяльності, необхідно шукати більш сучасні засоби і методи навчання. Використання комп'ютера на уроках англійської мови з його величезними універсальними можливостями і є одним з таких засобів. Застосування комп'ютерних інформаційних технологій у навчанні - одна з найбільш важливих і стійких тенденцій розвитку світового освітнього процесу. Інформаційна технологія навчання - це процес підготовки і передачі інформації учню засобом здійснення якого є комп'ютерна техніка та програмні засоби.

Вивчаючи тему “London”, учні 6-го класу підготували презентації на відповідну тематику. Кожен представляв свої мультимедійні проекти, супроводжуючи їх цікавими доповідями. Такий вид роботи дає змогу розвивати пізнавальну діяльність учнів, а саме інтелектуальну активність, логічне мислення, увагу, пам’ять, навички монологічного мовлення з використанням вивчених лексичних одиниць та інтерес до навчання.

Презентації учениць: Жекової Сніжани, Костильової Альони, Сергієнко Анастасії, Яланської Карини, Яланської Кристини.

Вчитель англійської мови Великодна А. О.

Якорь 32

Наші успіхи!

Результати Всеукраїнського учнівського конкурсу юних суспільствознавців

03 березня 2018 року у нашому навчальному закладі був проведений шостий Всеукраїнський учнівський конкурс юних суспільствознавців «Кришталева сова» серед учнів 5-6 класів за такими напрямками: історія  та християнська етика.  До участі залучилося 20 учнів. 

Наші результати:

Історія - 7 дипломів  І ступеня, 2 - ІІ ступеня, 1 - ІІІ ступеня.

Християнська етика - 7 дипломів І ступеня, 2 - ІІ ступеня, 1 сертифікат учасника.

Шкільні координатори: Шашкіна Оксана Анатоліївна та Синюк Ірина Володимирівна.

Якорь 33

Наші досягнення!

Результати ІХ Всеукраїнської українознавчої гри  "Соняшник" - 2018

У березні цього року пройшла  ІХ Всеукраїнська українознавча гра  «Соняшник» - 2018. Всього взяли участь 88 учнів нашої школи.

З них 56 учнів початкової школи, які показали прекрасні результати і отримали 2 сертифікати учасника та 54 дипломи переможця

в початковій школі.

Учні старшої ланки взяли участь у кількості 48 чоловік.

Були отримані такі результати:

5 учнів отримали диплом І ступеня регіонального рівня

4 учні отримали диплом ІІ ступеня регіонального рівня

2 учні отримали диплом ІІІ ступеня регіонального рівня.

37 учнів отримали сертифікат учасника.

Шкільний координатор: Павленко Наталія Євгеніївна

Якорь 34

Наші досягнення!

Результати І Всеукраїнської інтернет-олімпіади "На Урок" - 2018

З 26 березня по 29 квітня 2018 року тривала І Всеукраїнська інтернет-олімпіада «На Урок». Учні з усієї України могли спробувати свої сили в 6 предметних олімпіадах: українська мова та література, англійська мова, математика, інформатика, біологія та предмети початкової школи. Наші школярі також долучилися до олімпіади. У травні цього року ми отримали результати: дипломи І-ІІІ ступеня та сертифікати учасників. Вітаємо переможців!

Якорь 35
bottom of page