top of page

Міжнародний день людей похилого віку

vikh.png

Школа — це життєвий простір дитини;

тут вона не просто готується до життя, а живе!

Другий місяць осені починається з особливої дати. 

1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН. А в Україні це також і День ветерана.

Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь. Саме в цей день учні нашої школи-інтернату  відвідали літніх людей з квітами та побажаннями міцного здоров`я, злагоди у їхніх родинах, посмішок на вустах.

 Турбота про громадян похилого віку, ветеранів та інвалідів необхідна кожної хвилини не як відзначення святкової дати,

а як повага до людей, які своєю багаторічною працею заслуговують на глибоку пошану нащадків.

Якорь 1

14 жовтня - День захисника України

День захисника України – це день, присвячений пошані до минулих і нинішніх військових героїв України, які боролися за її свободу. Святкування 14 жовтня проводиться з метою вшанування мужності, бойового подвигу та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, самовідданості громадян, які присвятили своє життя служінню Українському народу,  збереження та розвитку національних військових традицій і звитяг; сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві, посилення суспільної уваги та турботи про захисників рідної землі та на підтримку ініціативи громадськості. Молоде покоління нашої школи-інтернату також долучилося до вшанування героїв Вітчизни. Після святкового концерту "майбутні захисники" отримали подарунки від голови незалежної професійної спілки працівників прокуратури Запорізької області - Григоренка Дмитра Андрійовича.

kisspng-ribbon-clip-art-colorful-ribbons
Якорь 2

21 листопада - День Гідності і Свободи

21 листопада – День Гідності і Свободи, свято, яке встановлене  з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору…

З нагоди  Дня Гідності і Свободи 21 листопада 2018 року з учнями  нашого закладу проведено виховні години на відповідну тематику.

ukrayinska-simvolika-prapor-Ukrayini-kvi
Якорь 3

Зустріч з працівниками 

патрульної поліції Запорізької області

Сьогодні, як ніколи зростає співпраця школи з працівниками правоохоронних органів. Адже профілактична робота дає можливість виробляти у дітей уміння діяти в конфліктних ситуаціях, приймати правильні рішення, володіти навичками самозбереження, знати свої права та обов’язки.
 26 грудня 2018 роаку до нашого навчального закладу завітали з управління патрульної поліції Запорізької області лейтенант  Хайруліна Оксана Іванівна; лейтенант Багола Ганна Миколаївна; лейтенант Євстратов Владислав Ігорович.
Під час зустрічі Оксана Іванівна  ознайомила  учнів 1-Б-3-Б класів з правилами поводження у громадських місцях, з видами правопорушень, які часто зустрічаються у шкільному середовищі та на вулиці, з правилами безпечного поводження в Інтернеті та звернула увагу на види відповідальності учнів та

 їх батьків за скоєні правопорушення.

Виховання у юних учасників дорожнього руху правил поведінки на дорозі – одне з головних завдань школи. У рамках проведення Всеукраїнського місячника  «Увага! Діти – на дорозі!» представник поліції Багола Ганна Миколаївна розповідала юним пішоходам про безпечну поведінку на дорозі, про основні дорожні знаки, які повинні знати пішоходи, перевірила знання учнів Правил дорожнього руху

для пішохода та велосипедиста. Закінчилася зустріч на шкільному подвір’ї, де школярі мали змогу оглянути автомобіль

патрульної служби, уявити себе на місці  працівника  поліції.

Державне свято - День Соборності України

Державне свято - День Соборності України учні школи-інтернату відзначили урочисто та патріотично. Для школярів 1-9 класів були проведені тематичні виховні години національно-патріотичного спрямування: «Єднання заради Незалежності»,«Соборна мати Україна - одна на всіх, як оберіг», а також вікторина «Знай і люби Україну».

Під час свята діти згадали важливий момент історичного минулого - День злуки ЗУНР та УНР в одну державу та нинішню боротьбу проти російської агресії, як віхи єдиного процесу боротьби за незалежність України. У шкільній бібліотеці була організована тематична виставка літератури «Тільки в єдності наша сила».

Також діти  намалювали  яскраві малюнки, приурочені до Дня Соборності. Проте кульмінацією святкування стало проведення флеш-мобу: «Живий ланцюг єднання». У вестибюлі школи-інтернату  учні  створили нерозривний,  символічний ланцюг єдності, щоб відчути дух дружби, свободи і гордості за свою державу.

kisspng-cereal-oat-emmer-common-wheat-ba

День пам`яті голодомору в Україні

26 листопада 2018 року учні нашої школи вшанували  пам’ять жертв Голодомору 1932 – 1933 років. Кожен із нас переосмислює нашу історію, трагічні її сторінки, які примушують стискатися людські серця. Одна з найстрашніших таких сторінок – Голодомор , який призвів до небачених безневинних жертв.

Якорь 4
Якорь 5
Якорь 9

Виховні заходи до Дня пам’яті героїв Крут «Квіти у полі, там де Крути…»

29 січня 101 – річниця бою під Крутами – подія, яка набула для українського народу символічного значення. Крути стали легендою, символом героїзму та жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну. 

До річниці бою під Крутами вихователями 4 -9 класів проведено виховні бесіди на тему: «Їм було лише по 18…»,

“На Аскольдовій могилі” «Ми пам’ятаємо…»,

«Заповіт юних стрільців, які впали під Крутами», «Пам’яті героїв Крут». У шкільній бібліотеці діяла книжкова виставка «Історія України за нарисами».  

Проведення таких заходів дає можливість формувати в учнів почуття  патріотизму, виховувати власну національну гідність,  гордість за свою Батьківщину та повагу до історії українського народу. Нехай пам’ять про наших героїв, що загинули під Крутами, буде вічною. І нехай їхня смерть буде для нас прикладом, як треба любити свою Батьківщину.

Якорь 6

Зустріч з представником центру зайнятості

31 січня 2019 року відбулася зустріч  з представником Вільнянської районної філії Запорізького обласного центру

зайнятості спеціалістом з профорієнтаційної роботи Савченко Ж.М. Жанна Миколаївна провела

бесіду з учнями 9 та 10 класу, акцентувала увагу на правильному виборі професії, її значущості, ознайомила учнів з актуальними і наявними професіями на ринку праці в нашому регіоні.

Якорь 11

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

До  30-річниці  вшанування учасників бойових дій  на території інших держав в КЗ "Матвіївська ЗОСШ-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР

було проведено ряд заходів:  традиційна зустріч з учасниками бойових дій воїнами-афганцями: Ситник М.П., Бондарев П., Борсук В.П., Булова Я., - на якій розповідали про участь у бойових діях та виконали  авторські воєнно-патріотичні пісні;

виховні години та години спілкування. Щиро дякуємо Районному Українському Союзу Ветеранів Афганістану Вільнянського району під керівництвом Ситника Миколи Петровича.

Якорь 7

Свято Стрітення

Стрітення – одне з найбільших християнських свят, яке відзначається 15 лютого. А у народі – Стрітення здавна символізує зустріч зими з весною. У цей день зима, кажуть, іде туди, де було літо, а літо – де була зима.  За сивої давнини це свято мало інші назви – Зимобор, Громовиця. За повір’ям  саме 15 лютого зима зустрічається з весною. Звідси і назва – стрітення.

Традиційно у нашій школі-інтернат відбулося відзначення свята «Стрітення».

logo-2025.png
Якорь 8

День пам'яті Героїв Небесної Сотні

"Герої не вмирають" - перше, про що думає кожен, згадуючи Героїв Небесної Сотні.

20 лютого 2019 року з метою гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України, у всіх класах пройшли виховні заходи, приурочені вшануванню пам'яті Героїв Небесної Сотні: виховні години «День пам’яті Небесної сотні», «У нашій пам’яті вони назавжди залишились» (для учнів 1-4 класів); години спілкування «Хай палають свічки

пам’яті загиблих Героїв Небесної Сотні» (для учнів 5-7 класів); «Зима, що нас змінила» (для учнів 8-9 класів).

 «Їх назвали «небесною сотнею» тому, що вони загинули за правду, свободу, незалежність своєї держави і ціною жертовності показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним. Ми змінилися самі і змінили країну.

І нехай там, на небі, вони усміхнуться разом з нами. Слава Україні — Героям слава, Слава Героям Майдану», — ці слова лейтмотивом прозвучали на заході. Поіменно згадали героїв, які загинули на Майдані Незалежності.

Пам'ять про загиблих вшанували хвилиною мовчання.

Якорь 10
102759457_0_9fe4b_749e766e_XL.png

Акція "Всесвітній день води"

22 березня 2019 року у школі-інтернаті проходила акція

«Всесвітній день води», в ході якої:

- для учнів початкових класів був проведений виховний захід «Вода в житті людини». Діти ознайомилися із значенням холодної джерелиці в людському житті, легендами, віршами, прислів’ями, приказками, піснями, що стосуються води. Використані твори Т.Шевченка, Л.Костенко, прислів’я та приказки;

- учні середніх класів переглянули презентацію «Водне середовище гідросфера»;

- з учнями старших класів проведено виховну годину «Вода – джерело життя». Даний захід сприяв розширенню уявлень учнів про роль води в житті людей, поглибили знання про водні ресурси, закріпили знання про функцію води в організмі, вирішили проблемне питання «До чого може призвести безвідповідальна поведінка?», дали відповіді на запитання вікторини «Вода для життя» та склали пам’ятку «Збереження водних багатств».

Був проведений конкурс малюнків «Вода – сталий розвиток.

Якорь 12

12 квітня - День космонавтики

12 квітня-день космонавтики. Зі святковою програмою до нашої школи завітала співоча ескадрилья 738 полку (завод "Мотор Січ"). Давні друзі після виступу подарували чудові енциклопедії дітям та поклали квіти до пам'ятника Ю.О. Гагаріну.

Якорь 13

Концерт "Народної і сучасної української естрадної музики"

17 квітня 2019 року вихованців нашої школи-інтернат запросили на святковий концерт "Народної і сучасної української естрадної музики", який підготували вихованці Запорізької музичної школи

№ 3. Зустріч відбулася у бібліотеці "Юний читач".

Якорь 14

Місячник боротьби із туберкульозом

з 22 березня по 22 квітня 2019 року  в нашій школі-інтернаті традиційно проходить Місячник в рамках Всеукраїнського дня

боротьби із  захворюванням на туберкульоз. План заходів

Якорь 15
bottom of page