top of page

Перше вересня - День знань!

Знову свята радісні хвилини,

Безліч вересневих привітань.

Здрастуй, школо! Ненька-Україна

Нас вітає всіх із святом Знань!

     Ось і настав цей особливий день! 1 вересня - День знань і старту нового навчального року. Хочеться побажати, щоб цей день не був причиною печалі, а запам'ятався довгоочікуваними добрими зустрічами, новими цікавими знайомствами. Й нехай у школах на перервах звучить дзвінкий сміх, а не сигнали повітряної тривоги на уроках. Високих оцінок, безпечного навчання, легких контрольних, цікавих уроків, вірних друзів, з якими все, що вже було сказано, легко здійсниться!

Тренінг «НАВЧАННЯ ЧЕРЕЗ ГРУ [LtP]»

У рамках проєкту "Освіта в надзвичайних ситуаціях" педагоги КЗ «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР разом із громадською організацією «Ерлайт» взяли участь у тренінгу «НАВЧАННЯ ЧЕРЕЗ ГРУ [LtP]». Під час заходу обговорили актуальні у сучасному суспільстві питання розвитку навичок та підтримки дітей і молоді шляхом використання ігор. Освітяни ознайомилися з різними платформами, за допомогою яких можна створювати авторські онлайн-ігри для вивчення будь-якої теми зі своїми учнями з метою засвоєння знань, отримання умінь та навичок, необхідних для успішної життєдіяльності кожної сучасної людини.

https://www.facebook.com/ngo.airlight

"Повертаюся до навчання"

      1 вересня о 9.00 у прямому ефірі спільного телевізійного марафону відбувся Всеукраїнський урок «Повертаюся до навчання» присвячений початку нового навчального року, за участю відомих українців (Тіни Кароль, Євгена Клопотенка, Тараса Тополі, Олександра Педана) та міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета. До телемарафону долучилися діти, батьки та освітяни КЗ "Матвіївська ЗОСШ-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР.

    Метою ініціативи є мотивування учнів повернутися до навчання.

Організаторами першого уроку нового навчального року виступили: Міністерство освіти і науки України, Інститут модернізації змісту освіти і Асоціація інноваційної та цифрової освіти, у партнерстві з Гете-Інститутом Федеративної Республіки Німеччини.

1642115365_4-abrakadabra-fun-p-png-dlya-prezentatsii-oformlenie-5.png

 

Сучасна освіта повинна бути випереджувальною, відповідати тенденціям розвитку суспільства в майбутньому, тому в КЗ "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР особлива увага на сьогодні приділяється STEM-освіті.

З 16 по 25 серпня 2022 року колектив творчих педагогів нашого закладу взяв участь у дистанційній літній сесії "STEM-школа - 2022", організованій відділом STEM-освіти Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти».

У програмі сесії були презентовані навчальні матеріали від сорока спікерів з питань STEM-освіти для всіх рівнів освіти за напрямами:

• науково-методичні аспекти розвитку напрямів STEM/STREAM-освіти;

• STEM-проєктно-дослідницька діяльність: досвід реалізації, кейси;

• методичні засади організації STEM-навчання: практичні кейси.

Дистанційна літня сесія "STEM-школа - 2022"

Упродовж тижня освітяни підвищували кваліфікацію, обмінювались досвідом, удосконалювали навички роботи за інноваційними STEM/STREAM-технологіями, які сприяють переведенню освітнього процесу на новий рівень, активізують пошук перспективних педагогічних ідей, спрямованих на розвиток і саморозвиток особистості.

У рамках Тижня освіти дорослих педагогічний колектив школи  взяв участь у Всеукраїнському етапі "Школа без булінгу: нездійснена мрія чи реальна можливість?", проведеному фахівцями комунального закладу «Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Запорізької обласної ради.

Традиційно освітяни Запорізької області долучилися до обговорення актуальних проблем сучасної освіти дорослих, пошуку інноваційних методів забезпечення неперервного професійного розвитку.

"Школа без булінгу: нездійснена мрія чи реальна можливість?"

1642115389_5-abrakadabra-fun-p-png-dlya-prezentatsii-oformlenie-6.png

Вітаємо з Днем працівників освіти!

                   Шановні освітяни! Дорогі колеги!

    Щиро вітаємо Вас із професійним святом – Днем працівника освіти!

  Дякуємо за добросовісне служіння обраній справі, невтомний творчий пошук, самовідданість та високий професіоналізм. Своєю наполегливою працею ви розбудовуєте сучасну Україну, навчаєте та виховуєте нове покоління, від вас залежить майбутнє нашої держави, рівень освіченості, життєві та моральні пріоритети молоді.

   Нехай щедрою буде до Вас доля, оминають життєві негаразди й випробовування, а ваші серця зігріває людська любов, довіра і розуміння.

    Бажаємо Вам і вашим родинам здоров’я, щастя, добробуту, невичерпної наснаги, миру та злагоди!

             Зі святом!

Онлайн - курс "Сміливі навчати"

Війна додала нові виклики для освітян. Як психологічно підтримати себе в часи кризи, налагодити комунікацію з учнями, батьками та колегами у стресовій ситуації?

Педагоги  закладу  отримали відповіді на запитання та поради, як побудувати безпечний простір у школі під час воєнного стану, пройшовши онлайн-курс про вчителювання у час кризи «Сміливі навчати» та освоївши програму з 3-х модулів:

 

І. Вчителі в умовах воєнного часу

— Що таке стрес та основи саморегуляції?

— Які навички мають розвинути вчителі сьогодні?

— Як взаємодіяти з колективом та батьками в часи кризи?

ІІ. Учні й навчальний процес в умовах воєнного часу

— Психологія дитини

— Як викладати в час повномасштабної війни?

— Динаміка класу під час кризи та формулювання правил взаємодії дітей.

ІІІ. Школа й колектив в умовах воєнного часу

— Підготовка укриття та навчання в умовах повітряних тривог

— Мінна безпека

— Насильство над дітьми під час повномасштабної війни.

Сьогодні ми живемо у нових реаліях. Проте ми зможемо подолати усі перешкоди і перепони разом, згуртувавшись.

Тиждень кібербезпеки

Найкраща зброя проти карткових шахраїв – це обізнаність!

7 та 9 листопада 2022 року був проведений “Тиждень кібербезпекиˮ, учні 5-11 класів слухали вебінари від

Тетяни Машлаковської, головної експертки Управління зв’язків з громадськістю та фінансової обізнаності НБУ.

Учасники дізналися про:

■ види шахрайства та приклади схем шахрайства;

■ платіжну банківську картку: які реквізити картки можна повідомляти, а які ні;

■ смартфон та методи захисту смартфона від шахраїв;

■ як створити складні та унікальні паролі;

■ ресурси для поліпшення власних навичок із платіжної безпеки;

■ актуальні схеми шахрайства у воєнний час;

■ як захистити кошти на платіжній картці;

■ як захистити акаунти, смартфони та комп’ютери;

■ правила безпечних онлайн-покупок та ін.

Учні мали змогу позмагатися за цікаві призи під час онлайн-гри в Kahoot.

 

Вітаємо учнів нашої школи, які отримали призові місця:
Журавльова Тетяна (7кл.) І місце, Проценко Ксенія (6 кл.) ІІІ місце.

pngwing.com.png

Тиждень науки “STEM-квест на перерві”

   

 STEM-заходи були спрямовані на створення умов для реалізації творчих здібностей учнів, на активізацію та розвиток пізнавального інтересу до наук. Тиждень був насичений різними формами роботи з дітьми: цікаві завдання з елементами STEM-технологій, пізнавальні квести, вікторини, цікаві перерви.        Найактивніші учасники були нагороджені грамотами та приємними сюрпризами.

    З метою поглиблення знань учнів з різних предметів, а також активізації позакласної роботи, для залучення учнів до практичного використання набутих знань з 10.11.2022 по 17.11.2022 у  КЗ "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР проходив Тиждень науки “STEM-квест на перерві”, присвячений Всесвітньому дню науки в ім’я миру та розвитку.

Непомітно промчалось два місяці осені. І ось для самих юних школяриків КЗ "Матвіївська ЗОСШ-інтернат І-ІІІ ступенів" настало урочисте свято, якого вони чекали з нетерпінням – «Посвята в першокласники».

    Традиційно, в цей святковий день першачків прийняли в дружню шкільну родину! Зовсім нещодавно їх називали малюками, дошкільнятами, а тепер вони УЧНІ !

Стрічай Україно, чарівне суцвіття-
​Дітей своїх рідних у школі,

Сміливо веди їх у тисячоліття ,

У мирі, з любов'ю до волі!

Посвята в першокласники

Вітаємо з перемогою в конкурсі!

 

      З метою активізації національно-патріотичного виховання учнівської молоді, пошуку та розкриття юних талантів, формування в учнівської молоді активної життєвої позиції, готовності бути захисником України, брати участь у суспільному і культурному житті країни Український державний центр національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді проводив Всеукраїнський конкурс на написання есе «Війна за СВІЙ шлях» (дитячий погляд).

      На обласний етап конкурсу надійшло 140 учнівських робіт у форматі літературного твору публіцистичного характеру. Активну участь у конкурсі взяли й учні нашої школи.               

    Вітаємо переможницю!  Призове ІІІ місце в обласному етапі посіла учениця 7 класу Товстопятко Анастасія  (учитель-наставник Павленко Н.Є.).   Молодець! Так тримати.

318742352_10217889459548293_343914558405714100_n.jpg

З НОВИМ РОКОМ!

Незабаром Новий рік!!! А новорічні свята - це чарівні дива, казка, якої прагнуть всі. Кожен з нас вірить у світле і щасливе майбутнє, у здійснення найзаповітніших мрій.

Актив учнівського самоврядування КЗ "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР щиро вітає усіх з прийдешнім Новим роком та Різдвом Христовим! І хочеться всім побажати, щоб в Новому році з нами сталося те диво, про яке ми всі так мріємо - мир на рідній землі!

94979394_0_8a69b_93ae34fe_orig.png

"Квітковий рай у кожній школі України"

  Учні та вихованці дошкільних груп КЗ ,,Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР долучилися до соціально-освітньої програми "Квітковий рай у кожній школі України", взявши участь у благодійному освітньому проєкті #flowers4school". Він спрямований на озеленення українських шкіл від асоціації квіткових виробників Нідерландів та України. Головна місія проєкту – це познайомити дітей зі світом квітів за допомогою їх участі у висадці цибулин для своєї школи.

 

    У рамках соціально-освітньої програми наш заклад освіти отримав коробку зі справжнім скарбом: колекцію з 500 цибулин квітів тюльпанів, нарцисів, гіацинтів, крокусів, мускарі, алліумів, лілій, хіонодокса, пролісків та інструкцію про посадку та допоміжні матеріали.

     Для нашої школи - це цінний подарунок, що допоможе позитивно вплинути на моральний стан дітей, і покаже їм, що садівництво – це весела справа, яка розвиває в них любов до землі нашої Батьківщини.

    Щиро вдячні #Flowers4school Завдяки вашій підтримці весна у нашій школі буде квітучою та мирною!!!

bottom of page