top of page

ВИХОВНА РОБОТА

"Мені не страшно. Дівчина проти танка"...

Урок мужності, присвячений звільненню Вільнянського району

від німецько-фашистських загарбників

    20 вересня 2017 року учні нашої школи мали змогу познайомитися з великим подвигом Валерії Гнаровської - ціною свого життя вона врятувала десятки поранених бійців і офіцерів. 23 вересня 1943 р.  під час бою поблизу села Іваненки (нині Гнаровське Вільнянського району Запорізької області). Відбивши у ворога висоту, радянські

війська продовжували наступ, а Валерія, надавши допомогу винесеним з поля бою пораненим, залишилася, очікуючи машину, щоб евакуювати їх до шпиталю. Почувши гуркіт двигуна, вибігла з намета, сподіваючись, що це приїхали за пораненими бійцями. Але натомість побачила німецький танк, який сунувся на намети.

   Спробувала підбити його гранатами, але не вдалося. Танк наближався. Тоді Валерія, наповнивши санітарну сумку гранатами, кинулася під танк і підірвалася разом з ним.                                                   

Якорь 1

14 жовтня - День захисника України

День захисника України — свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва. Свято встановлено 14 жовтня 2014 указом Президента України Петра Порошенка з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості. 

Якорь 2

Заочна подорож історичними місцями Запорізької області

В рамках проекту  «Мандруємо рідним краєм»

19 жовтня 2017 року учні нашої школи-інтернату здійснили віртуальну подорож славетними місцями Запорізького краю: Дніпрогес, о. Хортиця, Пришибські висоти, Мамаєв курган, Запорізький дуб, Кам`яна Могила, Солодкий лиман, Садиба Попова.

   Діти дізналися, що наш край має багато вікових історичних пам’яток. Кожен клас разом зі своїм вихователем підготував  презентацію своїх пошуково-дослідницьких проектів про одне з таких місць з цікавою інформацією та фото. 

Якорь 3

Відповідно до листа Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, на виконання депутатського звернення народного депутата України Артющенка І.А. від 24.10.2017 № 162-10/75 "Щодо організації відвідування фотодокументальної виставки"  учні комунального закладу "Матвіївська санаторна школи-інтернат

І-ІІІ ступенів" Запорізької обласної ради 09 листопада 2017 року відвідали фотодокументальну виставку в Запорізькому обласному краєзнавчому музеї "УПА. Історія нескорених". 

Якорь 4

Екскурсія на ПАТ  "Дніпроспецсталь"

Завдання профорієнтації в школі-інтернаті полягає в ознайомленні учнів з професіями та правилами їх вибору, вихованні спрямованості на самопізнання як основу професійного самовизначення; формування вміння зіставляти свої здібності з вимогами щодо набуття конкретної професії, складати на цій основі реальний план оволодіння професією, а також забезпечення розвитку професійно важливих якостей особистості.

       Реалізуючи проект "Професії наших батьків", учні 6 класу КЗ "Матвіївська ЗОСШ-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР відвідали приватне акціонерне товариство "Дніпроспецсталь". Організувала цю чудову екскурсію Яланська Олександра Олександрівна, замісник голови ради молоді і мама Яланських Крістіни і Карини, які навчаються у нашому класі. Діти відвідали заводський музей, сталеплавильний цех № 2, залізнодорожний та прокатний цехи. Висловлюємо подяку Максису М.Ю. – заміснику  сталеплавильного цеху № 2, Чередніченко В.В. – начальнику залізничного цеху, Селивоненко О.С. – начальнику технічного бюро прокатного цеху

та Яланській О.О.

Фотодокументальна виставка "УПА. Історія нескорених"

Якорь 5

Осіння прогулянка

Особливе місце в душі людини займає осінь. Після уроків здорово прогулятися алеєю, парком. Навколо стільки фарб. Осінь подарувала нам чарівний килим, зітканий з жовтого і червоного, золотого і рудого листя, немовби запрошуючи неспішно пройтись по ньому. 

Лісом осінь походила

Все навколо позолотила. 

Залишила лиш ялинку

Їжачкові на хатинку.

Якорь 6

   У Запоріжжі, в позашкільному учбовому закладі «Міський Палац дитячої  та юнацької творчості» відкрився «Дитячий планетарій». Кожного дня там проходять екскурсії для школярів та дорослих. Керівник гуртка з астрономії Євгеній Петриченко проводить для груп 45-хвилинну екскурсію Планетарієм. 30 хвилин відвідувачі мають змогу подивитися сферичний фільм, який демонструється на куполі за допомогою спеціального дзеркала. А 15 хвилин – це екскурсія. Школярам, звичайно, дуже подобається, адже з цього ракурсу вони ще не бачили Всесвіт. Учні нашої школи також відвідали «Дитячий планетарій», занурилися в атмосферу космічних подорожей,  наблизились до зірок.

Запорізький дитячий планетарій

Якорь 7

Міжнародний день громадян похилого віку

Непомітно, але впевнено вступила у свої права осінь. І саме восени, коли чарівниця-осінь порозвішувала на гілочках дукати золотого листя, відзначають День людей похилого віку. Тож бажаємо вам у цей день не тільки фізичного здоров’я, а й морального спокою.

Якорь 8

Літературна вітальня "Осінь у кожного своя"

Осінь завжди зачаровує людей незбагненністю кольорів і відтінків, а ще дивовижною

неповторністю краси природи.

Осінь… Золота пора. Скільки приємного, таємничого, цікавого несе вона за собою! Недарма про неї написано так багато віршів. Сама чарівниця-осінь запрошує нас на свій чарівний пишний бал. 

13 листопада 2017 року була проведена літературна вітальня, присвячена поезіям про осінь. Адже скільки чаруючих хвилин приносить нам ця чарівниця!.. Приваблює вона нас своєю мінливістю й буянням осінніх барв, балує своїм багатством і щедрістю. Щемливе почуття осені живе в душі кожної людини, і щороку разом із природою кожен переживає його, переживає свій листопад. Усі присутні отримали велику естетичну насолоду від дотику до краси слова, музики та живопису.                  

Якорь 9

Екскурсія до Запорізького планетарію

15 листопада 2017 року учні 1-го класу разом з вихователем Новосьоловою Світланою Ігорівною

відвідали Запорізький планетарій. Ця подорож їм дуже сподобалась,

адже вони не тільки подивилися на зірки та планети, а й гарно провели час.

Якорь 10

21 листопада - День Гідності та Свободи

21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи, що об’єднав дві знакові події у новітній історії країни – Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013 року. Свято встановлено Указом Президента України Петра Порошенка від 13 листопада 2014 року. Метою запровадження пам’ятної дати стало донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

Якорь 11

Науково-практична конференція юних дослідників

 З метою розвитку дослідницьких компетентностей вихованців, формування екологічної культури особистості 22 листопада 2017 року в м. Запоріжжі на базі обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді відбулася науково-практична конференція юних дослідників «Вивчаємо, досліджуємо, охороняємо». 

Учасники конференції презентували свої наукові дослідження під час роботи секцій «Сучасні агротехнології», «Екологія та проблеми довкілля», «Природа і здоров’я людини».

В роботі конференції взяли участь учениці 9-го класу Жекова Софія та Коноваленко Аліна.

Якорь 13

Вшанування пам`яті жертв голодомору "Запали свічку"

З нагоди відзначення Дня вшанування пам`яті жертв голодомору 1932-33 рр., з метою формування в учнів ставлення до життя людини як до найвищої цінності у школі-інтернаті 22-24 листопада були проведені Уроки пам’яті. Також для учнів провели акцію "Запали свічку" біля пам’ятного знаку жертвам-односельчанам Голодомору 1932-33 р., пом’янули хвилиною мовчання невинно померлих в страшні голодні роки.

Якорь 16

Тренінг "Спілкуємось та діємо!"

27  листопада учні 7-8 класів під керівництвом Філіпенко Е.М.  провели тренінг на тему "Спілкуємось та діємо".

Якорь 12

Зустріч з поліцією. Профілактика правопорушень на дорозі.

Превентивне виховання посідає важливе місце в системі виховної роботи нашої школи-інтернату. Воно включає в себе підготовчі та профілактичні дії педагогічного колективу, спрямовані на запобігання формування в учнів негативних звичок, рис характеру, проявам асоціальної поведінки та організацію належного догляду за діяльністю школярів. 27 листопада 2017 року відбулася зустріч учнів 9-го класу з інспектором Вільнянського ВП Пологівського ВП ГУНП в Запорізькій області капітан поліції Галич Роман Миколайович та інспектор ювенальної превенції превентивної діяльності Вільнянського ВП Пологівського ВП ГУНП в Запорізькій області старший лейтенант поліції Босенко Олена Олександрівна.  

Якорь 14

Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Всесвітній день боротьби зі Снідом щорічно відзначається по всьому світу 1 грудня.

Цей День став одним з найбільш важливих міжнародних днів, пов'язаних з питаннями охорони здоров'я і однією з ключових можливостей підвищення інформованості.

Якорь 15

Андріївські вечорниці

Україно! Чарівна моя, ненько, найкращий куточку землі, солов’їна пісне! Ти прекрасна, але найбільше твоя багатство – народ. Народ чесний, трудолюбивий, нескорений, міцний як граніт, співучий, дзвінкоголосий.
 З давніх-давен линули по світу слова про Україну, про щирий і працьовитий народ. Наша Україна славиться традиційними святами та обрядами. Кожен, хто не черствіє душею, хто сповнений любові, доброти до української спадщини повертається до традицій свого народу.
Отже, сьогодні ми з вами через призму сучасності поглянемо на минуле, щоб відчути красу і поезію давніх звичаїв і обрядів, станемо учасниками одного з чудових свят української молоді. 

Ми зібралися на Великі Андріївські вечорниці. Ці ворожіння добрі, вони не несуть у собі нічого лихого: ніяких наговорів, ніяких чар, вони чисті, адже люди у природи просять кращої долі і прагнуть дізнатися, що ж їх чекає у майбутньому.
От і сьогодні для Вас, шановні глядачі, – усе найкраще - жарти та розваги наших предків, старовинні звичаї та сучасні пісні.

Якорь 17

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

  14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Указ N 945/2006 про установу цієї пам’ятної дати підписаний Президентом 10 листопада 2006 року.

    У багатьох можуть виникнути сумніви, навіщо потрібно це свято, якщо є 26 квітня - Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф, і чому саме 14 грудня вибрано для вшановування учасників ліквідації.

   Справа в тому, що 30 листопада 1986 р. було закінчено будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС, а 14 грудня в газеті «Правда» надруковано повідомлення про те, що держкомісією був прийнятий

в експлуатацію комплекс захисних споруд.

Якорь 18

Гуртки "Рукоділля" та "Господарочка"

Учні 7-8 класів активно відвідують гуртки під керівництвом волонтерської групи БФ "Лайфінтернешнл" 

Якорь 19

Святковий концерт до Дня Святого Миколая

 Довгожданний день зустрічі з мріями та подарунками,  свято дитинства й щедрості, на яке щорічно чекають наші вихованці. От і нині всі діти з самого раночку виглядають візитера, аби отримати подарунки, але не тільки отримати, а й подарувати Миколаю щось незвичне. Довго й старанно учні 5 класу готували для святого справжнісінький бал, аби показати, як вони люблять його, які вони слухняні й талановиті.

Якорь 20

Різдвяна казка від волонтерів

Цікаво пройшла зустріч дітей 1 класу з Полонським Олександром та Гуловою Оленою, які розповіли дітям Різдвяну казку та подарували подарунки. 

Якорь 21

Новорічна казка

Закінчення першого семестру навчального року співпадає з довгоочікуваними Новорічними та Різдвяними святами, яких так чекають і діти, і дорослі, тим більше, що попереду багатообіцяючі зимові канікули. Але жоден семестр у жодній школі не закінчується абияк!
Коли діти дорослішають, дуже важливо зуміти зберегти у їх серцях віру в чудеса. А Новий рік - це свято, коли чудеса трапляються щосекунди. Всі учні з нетерпінням чекали цього дня, коли до них завітає чарівна Новорічна казка з Дідом Морозом, Снігуронькою, подарунками, яскраво-казковим балом-маскарадом та, звичайно ж, веселим хороводом навколо красуні-ялинки.
 Чекали і дочекались! Напередодні канікул в нашій школі відбулося святкування Нового року. Кожен захід пройшов неперевершено і яскраво, подарував масу приємних емоцій виступаючим та глядачам.

 Діти отримали багато задоволення, незабутніх вражень та позитивних емоцій, показали свої таланти під час виступів, проявили увагу, спритність, ерудованість у конкурсах та вікторинах. Сподіваємось, що цей святковий настрій залишиться у них надовго!

Якорь 22

Благодійний марафон до Дня Збройних  Сил України

На виконання листа обласної державної  адміністрації від 14.11.2017 № 08-35/3327 "Про участь у обласному благодійному марафоні до Дня Збройних Сил України "  наш навчальний заклад прийняв активну участь

в   марафоні для наших захисників. 

Якорь 23

Свято Водохреща, Хрещення Господнє

Хрещення Господнє, свято Водохреща — третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу, яке православні та греко-католицькі християни відзначають 19 січня, тому збігається зі святом Богоявлення, однак ці свята слід розрізняти.Вважається, що на Водохреща, з опівночі до опівночі, вода набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року. В цей день у всіх містах і селах, де є церкви, святять воду. Віддавна в народі освячену на Водохреще воду вважають своєрідним спасінням від багатьох недуг.

Якорь 24

22 січня 2018 року Україна відзначає 99 річницю з дня проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Акт Злуки, закріплений в Універсалі Директорії УНР, унормовував омріяні попередніми поколіннями ідеали української соборності, визначивши: «Збулися віковічні мрії, якими жили і за які вмирали кращі сини України.

Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка».

Учні нашої школи-інтернату разом із вихователями також долучился до Всеукраїнського національного єднання, 

взяли участь у флеш-мобі «Єднаймося!». Учні та вчителі об’єдналися в живий «Ланцюг єдності». 

Якорь 25

Конкурс короткометражного кіно та відеороликів

На виконання листа Департаменту освіти і науки  Запорізької обласної державної адміністрації від 19.10.2017 року № 3850/03.2-18 «Про відкритий конкурс короткометражного кіно, відеороликів присвячених правам людини», з метою творчого розвитку особистості, підвищення правової культури та правової освіченості населення, залучення дітей та молоді до активної пізнавальної діяльності в сфері прав дітей, учень нашої школи-інтернату Москаленко Микита прийняв активну участь у відповідному конкурсі.

Якорь 26

Зимова прогулянка та розваги для дітей

Діти завжди з нетерпінням чекають першого снігу, аби пограти в сніжки, спуститися з гірки чи зліпити снігову бабу.

Тож не уникайте зимових прогулянок.

Якорь 27

Пам`яті героїв Крут присвячено...

29 січня 1918 рік... Вікопомна дата в українській історії.

Юні патріоти стали на захист української державності та віддали своє життя за українську незалежність.

       В нашій школі-інтернаті до річниці подій під Крутами було проведено уроки пам’яті, які підготували вихователі.

Розповіді  про трагічні події початку століття, криваву сторінку визвольних змагань українців

супроводжувалися демонстрацією тематичних слайдів.

       Також ми мали змогу продивитися відеоролик про те, як студенти йшли в бій, як перед смертю вони співали український гімн

«Ще не вмерла Україна». Це, на нашу думку, було прикладом героїчної смерті, подвигом заради своєї Батьківщини!

      Діти мали змогу  висловити свою думку щодо тих далеких подій, щодо ролі молоді у сучасній українській історії.

Ми – творці нашого сьогодення, від нас залежить, яким шляхом буде рухатися наша країна, яке майбутнє її очікує.

Якорь 28

Бути другом – це означає підставити плече тому,

 хто втратив надію і дарувати йому любов.

                                                           С. Бронзино

Хто не шукає дружби з ближнім,

той сам собі заклятий ворог.

                                                            Шота Руставелі

Година спілкування

"Дружба - найцінніший скарб"

Щоб навчити дітей цінувати дружбу, розвивати їх комунікативні здібності та емоційну сферу дитини, створити атмосферу співпраці у 3-му класі була проведена година спілкування: "Дружба - найцінніший скарб".

Якорь 29

Феєрія танцю. Творчий звіт хореографічного гуртка

01 лютого  о 16:00 відбувся творчий звіт хореографічного гуртка  під керівництвом Волик Анастасії Генадіївни. Це була справжня феєрія танцю. Учасники вражали глядачів майстерністю виконання, грацією, пластичністю та яскравістю й доладністю костюмів.  Були представлені різноманітні хореографічні композиції, сольні номери, дуети, тріо та етюди. Глядачі змогли побачити усі види танців. На завершення було запрошено на сцену усіх учасників ансамблів, викладача. Бажаємо наснаги й творчих успіхів.

Якорь 30

Масляна - традиційне слов`янське свято

Масляна є одним з найстаріших свят слов'янських народів. Справжня забава, яка зберегла свої традиції в наші дні з язичницької культури. Свято Масляної здавна пов’язувалося із весняним пробудженням природи.

Після прийняття християнства православна церква включила його до свого календаря.

 Масляна, порівняно з іншими язичницькими святами, практично не зазнала християнських впливів і залишилася часом веселого дозвілля з елементами давніх ритуалів. У народній свідомості Масляна сприймалась як найкращий у році час,

який асоціювався із ситістю й веселощами.

   Ось і у нашій школі-інтернаті відбулося тадиційне свято Масляної.

Знов продемонстрували свої таланти співу,  танців та розповіді віршів. 

Якорь 31

День Святого Валентина - свято закоханих

День Св.Валентина – свято закоханих, свято краси, молодості, чарівності, романтики.

Воно присвячується коханню і вже сімнадцять сторіч поспіль закохані всього світу відзначається найромантичніше свято року. 

Ось уже 120 років це свято є одним з найулюбленіших на Заході і в нашій країні.

Його святкують дорослі і діти; сім’ями і в колі друзів. В нашій школі свято пройшло в колі друзів  1-4 класів.

Якорь 32

День безпечного Інтернету для дітей

7 лютого - День безпечного Інтернету для дітей.

Метою цьогорічного Дня безпечного Інтернету є достукатися до кожної людини та донести важливу інформацію про те, що від кожного з нас залежить наша безпека в онлайн просторі.

Вихователями, учнівським самоврядуванням школи-інтернату було організовано та проведено: 

* година інформації «Безпека роботи в Інтернеті»;
* анкетування серед учнів « Я - за безпечний Інтернет!»;

* перегляд анімаційного фільму «Вірусні хвороби» від «Онляндії» про загрози в мережі;

* виховні години: «Безпечний Інтернет!»;

* інформаційна виставка в шкільній бібліотеці;
* поновлена інформація для батьків.

Якорь 33

День вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні

З метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року) 20 лютого у нашій школі-інтернаті проведено відповідні заходи.  Відбулися  виховні години та години спілкування, виставка дитячих малюнків, лінійка пам'яті, переглянули  відеоролики  про ті страшні події, запалили свічку пам'яті, декламували вірші під пісню «Пливе кача». Усі  присутні  вшанували Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання, подякували Героям за їхню мужність та відвагу.

Якорь 34

 1 квітня – Міжнародний день птахів

 1 квітня – Міжнародний день птахів.

Починаючи з 1923 року це свято стало уже традиційним і святкується у всій Україні.

Щорічно певний вид птахів оголошується птахом року.

 Пташки – наші найменші друзі і невідємна часточка природи. Вони прикрашають діброви і сади, тішать нас своїм чарівним співом. Їх весела дзвінка пісня, яскраве забарвлення оживляють природу і звеселяють наші серця, додають нам бадьорості і радості.

 Ми любимо наших пернатих друзів. Вони дорогі нам як незамінні помічники в боротьбі за врожай, вірні союзники в знищенні шкідників.

Вже зовсім скоро пташки на своїх тендітних

крильцях принесуть нам весну.

Якорь 36

Свято Великодня – одне з найвеличніших свят

Свято Великодня – одне з найвеличніших свят. Це день, коли душі усіх християн радіють Воскресінню Христа.
Свято Великодня – це дрібні вогники свічок навколо церкви, гарно прибрані кошики з паскою, крашанками та іншими стравами великоднього столу, дзвінке і величне «ХРИСТОС ВОСКРЕС!», яке своєю священною силою об’єднує усіх присутніх людей. І якась невимовна радість, що заповнює груди. І почуття добра та бажання у цей величний день

стати кращим, пробачити, забути земні тривоги.

З цієї нагоди 05 квітня 2018 року в нашій школі  відбулося свято «Світле свято Великодня», яке підготували учні початкової школи разом з батьками, вчителями та вихователями.

Пасхальні композиції з писанок, куличів, рушників, дитячих поробок вразили усіх своїм розмаїттям фарб і візерунків, багатством фантазії і майстерності. Кульмінацією свята стало музично-театральне дійство про історію виникнення свята і традиції його святкування у наш час.

Якорь 35

73-я річниця з Дня Перемоги над нацизмом у Європі

Чимало свят дарує нам весна,
Як в рідний дім повернення з дороги.
Та є найбільш хвилюючим для нас
Величне свято Перемоги.
Це свято не затьмариться в віках.
В цей день нестимуть люди завжди квіти,
Не обміліє пам’яті ріка –
В серцях нащадків буде вічно жити…

В рамках відзначення 73-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі в КЗ «Матвіївська ЗОСШ-інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР відбулися загальношкільні заходи. Серед яких урочистий  мітинг в «Пам’ятаємо серцем»,  виховні години «Збережемо пам’ять про подвиг», «Свято Перемоги», «Пам’ятаємо майбутнє заради майбутнього”

Якорь 37

Родинне свято "Майбутнє України – щаслива родина"

Мабуть найціннішим скарбом для кожного з нас є родина. Можна мати безліч хороших друзів та знайомих, але тільки сім'я дає нам відчуття захищеності і потрібності на все життя, робить нас щасливими і впевненими у майбутньому.

А у дитинстві доповнюють наші уявлення про світ ще й у школі, вона стає для всіх другою родиною з люблячими і терплячими педагогами, які ведуть нас Країною Знань. Єднають ці родини ще більше не лише буденні справи

та навчання, а й свята, особливо ті, 

що називаються родинними. 

Так і у нашій  школі-інтернат учні 3 класу підготували свято «Майбутнє України – щаслива родина»

 У родинному колі вони розповідали вірші, співали пісні для своїх рідних, які торкнули найтонші струни кожної душі. 

Вчитель 3-го класу Гергерт А.О. та вихователь Шакіна Л.Л.

Якорь 38
Тренінг Всеукраїнського проекту «Хмарні сервіси в освіті»

З 18 по 22 червня 2018 року у нашій школі-інтернаті пройшов тренінг Всеукраїнського проекту

«Хмарні сервіси в освіті».

Заняття проводила сертифікований тренер Караруш Наталія Володимирівна. У тренінгу взяли участь 21 вихователь. Протягом 40 годин учасники опановували найсучасніші хмарні засоби Microsoft Office 365, які дозволяють налаштовувати роботу школи й процес навчання школярів по-новому. Також дізналися про основні принципи роботи з хмарними сервісами Google та їх перевагами. 

Хмарні технології розширюють можливості роботи для вихователів та  вихованців. 

Шкільний координатор: Жифарська Н.Є.

Якорь 39
bottom of page